Operatie Redding Zulte Waregem: elftal wijzigt op vier plaatsen

19/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 09:02

Le nouveau Zulte Waregem est arrivé. Ga er maar van uit dat coach Francky Dury minstens vier ingrepen zal doorvoeren in het team dat in de weken voor de winterstop in vrije val verkeerde. Nieuwkomers Hamdi Harbaoui en Damien Marcq verschijnen gegarandeerd aan de aftrap in Mechelen, net als de uit blessure teruggekeerde Timothy Derijck en Frederik Oldrup Jensen. Zo kom je bijna automatisch bij de basiself die zo fraai presteerde in de eerste helft van het oefenduel tegen Borussia Dortmund.

't Is niet van Dury zijn gewoonte, maar in het oefenduel tegen de Duitse topclub vorige week maandag in Marbella liet hij serieus in zijn kaarten kijken. In de as van het veld waar het al maanden serieus brandt grijpt hij terug naar een vertrouwde waarde (Derijck), een zomertransfer die wel iets mocht kosten maar door blessurelast zijn waarde nog niet kon tonen (Oldrup Jensen) en twee recente aanwinsten die óók iets mochten kosten: Marcq en Harbaoui. In de opstelling van tegen Dortmund is geen plaats voor Théo Bongonda. De flankaanvaller speelde alles samen iets meer dan 200 minuten voor Trabzonspor en zijn laatste optreden dateert van 12 december, een kwartier in een bekerwedstrijd. Tot enkele dagen geleden mocht hij officieel zelfs niet trainen. Niet wat je noemt de gedroomde voorbereiding voor de hel die zaterdag wacht in Mechelen. Een ploeganalyse in pro's en contra's.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!