Hicham Faik is al tweede zomertransfer van Zulte Waregem

09/04/18 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:07

Essevee heeft met Hicham Faik zijn tweede versterking beet voor het komende seizoen. De 26-jarige Nederlandse Marokkaan van Excelsior Rotterdam zette zijn handtekening onder een driejarig contract in het Regenboogstadion.

Hicham Faik is al tweede zomertransfer van Zulte Waregem

De centrale middenvelder genoot ook interesse van enkele Nederlandse clubs. "Mijn aflopend contract bood verschillende mogelijkheden", vertelt hij. "Het was kiezen tussen de subtop in Nederland of het dichte buitenland. Ik had een boeiend gesprek met Francky Dury en na het zien van de faciliteiten waarover deze club beschikt was mijn keuze snel gemaakt. Ik begreep dat Zulte Waregem staat voor fris, verzorgd en aanvallend voetbal. Het gevoel zat meteen goed."

Met 29 basisplaatsen dit seizoen is Faik een vaste waarde in het elftal van trainer Mitchell van der Gaag. De creatieve middenvelder speelde eerder voor ADO Den Haag, Almere City en Roda JC. De teller van Faik staat momenteel op vijf doelpunten en drie assists. "Zulte Waregem is een stapje hogerop en deze kans zal ik met beide handen grijpen."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!