“Francky Dury zei dat ik deze kans verdiend had”

Sibert Himpe: "Dit is een extra motivatie om hard te blijven werken." (Foto DB)
Redactie KW

Door het hoge aantal geblesseerden en afwezigen zaten drie talentvolle jongeren van Essevee op de bank tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Nice. Naast Desselgemnaar Pieter De Smet, die al langer deel uitmaakt van de A-kern, trokken ook U21-spelers Sibert Himpe (18) uit Wevelgem en Jari De Roover (19) uit Zottegem mee naar Zuid-Frankrijk. Doelman Yarno De Nayer (18) uit Denderleeuw nam er opnieuw plaats in de tribune.

Sibert Himpe is de zoon van Hans en Heidi Decoene uit Wevelgem. Hij heeft nog een broer Sven (22). “Vorig week maandag en dinsdag mocht ik meetrainen met de eerste ploeg en na de laatste oefensessie stond ik op de selectielijst”, herinnert Sibert zich. “Coach Francky Dury zei dat ik het verdiend had, al besef ik dat er heel wat afwezigen waren. Toch is het een extra motivatie om hard te blijven werken. Het werd een mooie ervaring om eens van dichtbij mee te maken hoe de profs naar zo’n belangrijke match toeleven. Kapitein Davy De fauw zorgde vooral voor de communicatie naast het veld en jongens als Alessandro Cordaro en Julien De Sart kwamen zeggen dat ik ervan moest genieten.”

“De snelheid van uitvoering ligt veel hoger en de focus is altijd top”

Achtste seizoen

Sibert trok zijn eerste voetbalschoenen aan bij Wevelgem, maar trok na een jaartje al naar Moeskroen. Na het faillissement van de Henegouwse club koos hij voor Zulte Waregem. “Ik ben hier nu aan mijn achtste seizoen bezig”, vertelt Sibert, die na het behalen van zijn diploma houtbewerking aan het VTI in Menen even alles op het voetbal zet. “Als verdedigende middenvelder ben ik sterk in de balrecuperatie en beschik ik over een goede pass. Aangezien duelkracht een werkpunt is, probeer ik vaak extra te trainen in de fitness. Ik maakte de voorbereiding met de A-kern mee. Het niveauverschil met de beloften is immens. De snelheid van uitvoering ligt veel hoger en de focus is altijd top, zelfs op training. Als jonge gast voel je jezelf sterker worden door in dergelijke talentvolle groep mee te mogen draaien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier