Francky Dury wil tegen Lazio ‘symbolische’ derde plaats verdedigen

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem neemt het donderdag op de zesde en laatste speeldag in Europa League-groep K aan de Gaverbeek op tegen Lazio Roma. Essevee is al zeker van de uitschakeling, maar coach Francky Dury wil dat zijn team in het overbodige duel nog voor de zege voetbalt.

In groep K is na vijf duels alles beslist. Lazio (13 punten), dat de groep sowieso wint, en Nice (9 punten) overwinteren, terwijl Zulte Waregem (4 punten) en Vitesse (2 punten) uitgeschakeld zijn. Enkel de strijd om de derde plaats tussen het Belgische en Nederlandse team ligt nog open, al is die louter voor de eer omdat er geen sportieve waarde mee verbonden is. “Woensdag spelen we dan ook om onze derde plaats te verdedigen”, vertelde Dury op de persconferentie daags voor de wedstrijd. De Waregemse coach vindt bovendien niet dat het Europa League-avontuur van zijn team mislukt is. “Ik blik met een goed gevoel terug op onze Europese campagne. Tegen Nice hebben we goeie momenten gekend en ook op Lazio bleven we tot diep in de tweede helft in de wedstrijd. Tegen Vitesse halen we tot slot 4 op 6.”

Jordan Lukaku

Maar ook Lazio wil de laatste Europa League-groepswedstrijd met een goed resultaat afsluiten. Trainer Simone Inzaghi geeft te kennen dat hij daarvoor rekent op enkele jonge spelers. De poulewinst is immers al een feit. “We zullen zeer waarschijnlijk starten met enkele andere nieuwe spelers“, verklaarde de 41-jarige Italiaan. “Ik reken op hen om een goed resultaat neer te zetten. Of Jordan Lukaku zal spelen? Hij is ontzettend belangrijk voor de ploeg en leergierig. Jordan had de jongste tijd wel wat te kampen met fysieke problemen maar die zijn van de baan.” De aftrap van de match tussen Zulte Waregem en Lazio wordt donderdag gegeven om 21.05 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier