Essevee pakt in blessuretijd een punt tegen leider Genk

Hamdi Harbaoui heeft zonet de 3-3 gescoord. © (Foto Belga)

In een aangename partij verdeelden Zulte Waregem en Genk de punten. De leider had na een uur een 1-3-voorsprong bijeen gevoetbald, maar Walsh en Harbaoui ontfutselden de Limburgers nog de volle buit.

Supporters die gehoopt hadden Alejandro Pozuelo voor het laatst in België aan het werk te zien, waren eraan voor de moeite: de Spanjaard was geblesseerd en stond niet op het scheidsrechterblad. Bij Essevee voerde Francky Dury twee wijzigingen door: Walsh verloor op de rechtsachter zijn plaats aan De fauw, voorin nam Björdal de plaats in van Sylla.

Onder een fikse hagelbui toonde Essevee aanvankelijk de meeste wilskracht, Björdal kwam een teen te kort om een center van De Pauw binnen te glijden. De eerste reuzenkans was voor bezoeker Ito, die de verste paal trof. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong klom: Bongonda vuurde een pijl af op Vukotic, die het leer niet onder controle kreeg. Björdal ging voor de rebound, maar werd gehaakt. Harbaoui zette de elfmeter vlot om: 1-0 na 11 minuten.

Ito op dreef

Geen probleem, dacht Ito. De Genkse Japanner wandelde doodgemoedereerd door de thuisdefensie en schotelde Malinovskyi op een presenteerblaadje de gelijkmaker voor. 1-1 na 19 minuten.

In een aangename partij solliciteerde de thuisploeg voor het halfuur naar een nieuwe voorsprong: Bongonda stoomde door op rechts, de afwerking van De Pauw was niet accuraat genoeg. Aan de overzijde kreeg Trossard een uitgelezen kans op een tweede treffer, de Rode Duivel mikte over. Het was maar uitstel: een heerlijke Genkse aanval werd door Ito simpel voorbij Bossut getikt: 1-2 (39′). De reactie van Essevee kwam snel, Bongonda mikte de assist van De fauw over.

Dubbele wissel bij thuisploeg

Met Walsh en Soisalo pompte Dury nieuw bloed in zijn team voor de tweede helft, maar het waren de bezoekers die eerst, zonder succes, dreigden via Malinovskyi. Op het uur vond Trossard wél de weg naar de netten: 1-3. Plots schoot Essevee weer wakker: eerst Bongonda, daarna Walsh belaagden vruchteloos Vukotic. Dat deed ook Seck, zijn pegel vloog naast. Gelukkig voor de thuisploeg was uitstel geen afstel: Bongonda bediende Walsh, die zijn 24ste verjaardag vierde met een goal tegen zijn ex-ploeg: 2-3 in de 72ste minuut.

In de slotfase ging Essevee verwoed op zoek naar de gelijkmaker, Genk loerde op de counter. Bossut had een knappe save nodig om een poging van Ndongala te verijdelen. In blessuretijd lukte het toch nog voor de thuisclub: na een vrije trap kreeg De fauw het leer tot bij Harbaoui, die niet twijfelde: 3-3. Het was het slotakkoord van een boeiende partij en een correcte uitslag. Zulte Waregem mag over twee weken met vertrouwen aan Play-off 2 beginnen.

Zulte Waregem: Bossut, Baudry, Pletinckx (83′ Sylla), Bürki (46′ Walsh), De fauw, Seck, Peeters, Bongonda, De Pauw (46′ Soisalo), Björdal en Harbaoui.

Doelpunten: 11′ Harbaoui 1-0, 19′ Malinovskyi 1-1, 39′ Ito 1-2, 60′ Trossard 1-3, 72′ Walsh 2-3, 90+3′ Harbaoui 3-3.