Essevee en Sint-Truiden verdelen de punten in 1-1-gelijkspel

Hamdi Harbaoui kwam niet tot scoren. © BELGA
Redactie KW

In een heel genietbare wedstrijd hielden Zulte Waregem en Sint-Truiden elkaar in evenwicht.

Peeters opende de score tegen zijn ex-ploeg, maar Boli stelde al snel de bordjes weer gelijk. Zulte Waregem heeft nog een puntje nodig om zeker te zijn van het behoud en mag dat volgende week proberen te rapen in Eupen.

Op de geschorste De fauw na – vervangen door Sandy Walsh – behield Francky Dury het vertrouwen in het elftal dat vorige week een puntje had weggekaapt op Anderlecht en dat, mits winst tegen Sint-Truiden, mathematische zekerheid over het behoud kon verwerven.

De thuisploeg toonde in de beginfase de meeste grinta en kwam nog voor het kwartier drie keer gevaarlijk piepen via Peeters, Sylla en De Pauw. Evenveel keer greep Steppe gepast in. Vooral bij de derde aanval brandde de lamp fel en was de hand van de ex-Essevee-goalie broodnodig om Bongonda het scoren te beletten.

Geen goals voor de rust

Essevee bleef drukken. Bürki zwiepte het leer voor de goal, Steppe moest alles uit de kast halen om Harbaoui van zijn 100ste goal in eerste klasse te houden. STVV prikte tegen via een hoekschop, Teixeira knalde hoog over. De thuisaanhang haalde opgelucht adem toen Boli door de buitenspelval glipte, maar de weg naar doel niet vond.

Ook aan de overkant bleef het gevaarlijk. Eerst De Pauw, vervolgens Harbaoui kietelden Steppe, maar die liet zich niet ringeloren. Zo bleef het, na een vrij aantrekkelijke eerste helft, 0-0 bij de rust.

Miraculeuze reflex van Steppe

In de tweede helft begon STVV met meer dadendrang, een pegel van Asamoah kuste de vuisten van Bossut. Dé kans op de openingsgoal was evenwel voor Harbaoui, die eens te meer Steppe op zijn weg vond met een miraculeuze reflex. De Truiense goalie had een kwartier voor tijd evenwel geen verhaal tegen een heerlijke volley van Peeters, op een afgemeten center van De Pauw: 1-0.

STVV reageerde gevat, Bossut moest pal staan op een poging van Asamoah. Twee minuten later was het toch prijs toen Boli raak prikte. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winning-goal. Invaller Björdal probeerde het met een hieltje, maar tevergeefs. Zulte Waregem en Sint-Truiden kunnen zich verzoenen met een billijk gelijkspel na een amusante wedstrijd.

Zulte Waregem: Bossut, Baudry, Pletinckx, Bürki (88′ Soisalo), Walsh, Seck, Peeters, Bongonda, De Pauw (85′ Björdal), Harbaoui en Sylla.

Doelpunt: 76′ Peeters 1-0, 81′ Boli 1-1.

Geel: Pletinckx, Seck, Acolatse, Baudry.

(BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier