Eike Bansen: "Ik droom stiekem van een kans in play-off 2"

13/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 11/04/18 om 15:18

De keepersarmada bij Zulte Waregem wordt gevormd door de 'B-boys': na Sammy Bossut en Louis Bostyn is Eike Bansen sinds de wintermercato de derde doelman van het team. De twintigjarige speler staat voor het eerst op eigen benen en heeft vooralsnog geen problemen met het gebrek aan speelminuten, "maar ik hoop uiteraard zo snel mogelijk mijn kans te krijgen op het hoogste niveau."

Het verhaal van Eike Bansen toont nog maar eens hoe raar het kan lopen in het leven. Toen de imposante kerel (1m95) na een vakantieperiode van drie weken zich deze winter terug aanmeldde bij Borussia Dortmund, mocht hij in allerijl vertrekken naar de winterstage van zijn team op Marbella. "Zonder in Spanje één minuut te hebben getraind, mocht ik meteen opdraven in de oefenmatch tegen Zulte Waregem. Ik kreeg amper de tijd om me nerveus te maken, nam me voor mezelf vooral te amuseren. Dat lukte aardig en resulteerde in een goede match."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!