Bestuurster Zulte Waregem Mieke De Clercq eerste vrouw in bestuur van Belgische voetbalbond

De 57-jarige Mieke De Clercq wordt zo de eerste bestuursvrouw in de hoogste gelederen van de KBVB © BELGA
Redactie KW

Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag Mieke De Clercq verkozen als nieuw lid van de raad van bestuur van de voetbalbond.

De 57-jarige De Clercq wordt zo de eerste bestuursvrouw in de hoogste gelederen van de KBVB. Vorig jaar kreeg ze al een mandaat van de Pro League om in het Uitvoerend Comité te zetelen, nu mag ze ook bij de raad van bestuur mee aan tafel schuiven. De aandeelhoudster en bestuurster van Zulte Waregem dankt dat vooral aan haar financiële kennis en nuchtere houding, klinkt het intern.

De Clercq neemt de plaats in van Johan Timmermans, die na de degradatie van zijn club KV Mechelen zijn zitje automatisch verloor. De voorzitter van Malinwa behoudt zijn plaats in het Uitvoerend Comité wel als vertegenwoordiger van de Pro League. Dat werd hem aanvankelijk ontnomen na een juridische drietrapsraket tegen Moeskroen. Maar Timmermans streek de plooien met de Henegouwers glad en werd gerehabiliteerd.

Donderdag werden ook de mandaten van Philippe Godin, bestuurslid van de Franse amateurvleugel ACFF, en Paul Allaerts, CEO van eersteklasser Moeskroen, binnen het Uitvoerend Comité bekrachtigd. Ook Benjamin Vasseur krijgt er een zitje. De bestuurder van Brabant ACFF vervangt Marc Lesenfants, die eind juni het leven liet. Zo zijn alle plaatsen binnen het Uitvoerend Comité opnieuw ingevuld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier