14/09/17 om 09:43 - Bijgewerkt om 10:36

Alle ogen van het Belgische voetbal op Zulte Waregem gericht: Essevee moet deze avonden koesteren

Voor het eerst in bijna 30 jaar is het Regenboogstadion donderdagavond nog eens het decor voor Europees topvoetbal: SV Zulte Waregem - OGC Nice. Zal het na deze campagne ooit nog gebeuren dat alle ogen van het Belgische voetbal 6 donderdagen lang op de elk seizoen verrassende provincieclub gericht zijn?

Aangezien we Wit-Russische, Poolse en Finse tegenstanders niet als gedroomde tegenstanders beschouwen, komen we bij KSV Waregem - Dynamo Dresden uit als laatste Europese topaffiche aan de Gaverbeek. Datum: 9 november 1988. De Berlijnse Muur was nog niet gevallen en het waren Richard Niederbacher en Alain Van Baekel die scoorden tegen de Oost-Duitsers op weg naar een 2-1-overwinning in de tweede ronde van de UEFA Cup, die geenszins de 4-1-nederlaag uit de heenwedstrijd kon wegvegen. Alle 4 de thuisdoelpunten werden die avond in iets meer dan een uur tijd gescoord door veelvuldig Du...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!