0-0 Correcte weergave van slappe partij tussen Zulte Waregem en Waasland-Beveren

Franko Andrijasevic en Marvin Baudry vechten voor de bal. © belga
Redactie KW

Na een bedroevende match, die geen winnaar verdiende, hielden Zulte Waregem en Waasland-Beveren het op een doelpuntenloos gelijkspel.

Voor de eerste match van Play-off II dropte Francky Dury meteen wat nieuwe jongens in de basis. Louis Bostyn mocht voor het eerst dit seizoen het doel verdedigen. Ook de uit blessure terugkerende Heylen, Sandy Walsh en Henrik Björdal kwamen in de ploeg, ten koste van Bossut, De fauw, Pletinckx en Bongonda.

Na een studieronde zonder veel dreiging waren het bezoekers Lulic en Milosevic die voor het eerst, maar vruchteloos, Bostyn op de proef stelden. Essevee reageerde met een unieke kans voor De Pauw. Zijn poging ging nipt voorlangs. Het duurde tot na het halfuur voor het publiek nog eens iets kreeg om zich aan op te warmen: Harbaoui kopte een center van Soisalo binnen, maar wegens buitenspel ging dat feestje niet door. De tegenprik van Waasland-Beveren kwam er in de vorm van een schot van Bizimana, makkelijk gestopt door Bostyn.

Attente Bostyn

Vlak voor de rust frommelde Soisalo bijna een voorzet van Bürki binnen, maar voor het grootste gevaar zorgde Harbaoui, die een teen te kort kwam om een pass van De Pauw in doel te verlengen. Seconden later mikte Walsh een kopbal in de handen van Roef. Toch mocht Essevee zich gelukkig prijzen dat het niet met een achterstand de pauze inging: na een ziekenhuisbal van Seck mocht Andrijasevic alleen op Bostyn af, de thuisdoelman neutraliseerde het gevaar.

Henrik Bjordal lijkt te beseffen dat het niet goed was.
Henrik Bjordal lijkt te beseffen dat het niet goed was.© BELGA

Dat mocht best wel wat meer swingen, vond Francky Dury: hij verving Soisalo door Bongonda. Dat zette niet meteen veel zoden aan de dijk, integendeel: na geklungel in de thuisdefensie mocht Verstraete de kwaliteit van zijn afstandsschot testen, maar dat viel wat tegen. Aan de overzijde controleerde Bongonda knap een center van De Pauw, zijn volley zeilde over. Minuten later kon Walsh na een knappe rush net Harbaoui niet bereiken.

Animo

Waasland-Beveren-coach Custovic reageerde met de inbreng van Ampomah, die meteen voor animo zorgde, maar Bostyn op zijn weg vond. Kort nadien bracht Vukotic het leer voor doel, maar niemand had zijn intentie door. Aan de overzijde krulde Peeters de bal net naast de verste paal.

In de slotfase vond ook de ingevallen Sylla de weg naar de touwen niet, evenmin als Bongonda, die een vrije trap net over krulde. Iedereen was content dat Alen kort nadien affloot, zodat er een einde kwam aan een weinig begeesterende vertoning.

Zulte Waregem: Bostyn, Baudry, Heylen, Walsh, Bürki (76′ De fauw), Seck, Peeters (87′ Sylla), Björdal, De Pauw, Soisalo (46′ Bongonda) en Harbaoui.

Geel: 83′ Harbaoui, 85′ De Pauw, 90′ Vukotic.

(BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier