Zulte Waregem verstevigt leidersplaats in Play-off 2A met ruime zege bij Lierse

Hamdi Harbaoui viert met zijn teammaats. © BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft dinsdag Lierse met 1-4 verslagen op de vierde speeldag in Play-off 2A van de Jupiler Pro League. Hamdi Harbaoui, in het weekend al goed voor vier doelpunten, maakte een hattrick.

Het openingsdoelpunt van Zulte Waregem had er nooit één mogen zijn. Theo Bongonda (38.) vuurde een zwak schot af, maar doelman Patrick Rakovsky greep naast de bal. Na de rust mocht Hamdi Harbaoui (53.) aanleggen vanop de stip, na een fout van Joeri Poelmans. 0-2. Slechts één minuut later was het opnieuw Harbaoui die er met de kop 0-3 van maakte. Een kwartier voor tijd vervolledigde de Tunesiër (76.) zijn hattrick, op aangeven van De Fauw. Zeven minuten voor tijd zorgde Wolke Janssens met een schot vanop de slof nog voor de 1-4, de Lierse eerredder.

West-Vlaming David Colpaert, coach bij SK Lierse, zag zijn ploeg zwaar onderuit gaan tegen Zulte Waregem.
West-Vlaming David Colpaert, coach bij SK Lierse, zag zijn ploeg zwaar onderuit gaan tegen Zulte Waregem.© BELGA

Zulte Waregem blijft leider in groep A met tien punten, Kortrijk heeft er na vier speeldagen negen. Moeskroen heeft zes punten, OHL vier, Lierse drie en Waasland-Beveren één.

De twee West-Vlaamse teams staan vrijdagavond tegenover elkaar met de leidersplaats als inzet. Maar het is ook het duel tussen de topschutters. Gouden Stier Teddy Chevalier zette dinsdagavond twee strafschoppen om en komt om 20 goals, Hamdi Harbaoui scoorde zeven keer in twee matchen en komt nu op 17 goals te staan.

(Belga)

.