Zulte Waregem ontkent dat het KV Kortrijk wou overnemen

Foto a-RN © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Dat doet de club op zijn website. Er waren wel contacten met de familie De Gryse, tot voor kort eigenaar van KV Kortrijk.

In Het Nieuwsblad van woensdag 13 mei staat te lezen dat de excentrieke zakenman Vincent Tan uit Maleisië KVK voor de neus van Essevee weg snoepte. De club nuanceert dat bericht op zijn website. “SV Zulte Waregem wil heel duidelijk stellen dat er inderdaad contact is geweest met de familie De Gryse over de uitbouw van een sterke Zuid-West-Vlaamse club. Maar al snel werd duidelijk dat er geen draagvlak was en een samenwerking geen concrete piste zou worden, ook rekening houdend met de verankering van Essevee met Waregem en Zulte. We wensen KV Kortrijk alle succes toe met deze overname en hun nieuwe uitdagingen.”

Vincent Tan, de nieuwe eigenaar van KV Kortrijk. (GF)
Vincent Tan, de nieuwe eigenaar van KV Kortrijk. (GF)

Het was Esseveebestuurder Philippe Huyzentruyt die een bod uitbracht op KVK, maar Vincent De Gryse wou niet aan hem verkopen, naar verluidt omdat een fusie voor hem geen optie was. Willy Naessens (foto boven), CEO van SV Zulte Waregem, vindt het toch een gemiste kans. “Een deal tussen Philippe en KV Kortrijk was voor het Zuid-West-Vlaamse voetbal veel beter geweest dan de overeenkomst van KVK met Vincent Tan. Een fusie? Dat zou op die manier een optie zijn geworden, al moesten de mogelijkheden en voorwaarden daarvoor natuurlijk worden onderzocht.” En dus kunnen de plannen voor één grote voetbalclub in het zuiden van de provincie weer een tijdje de diepvries in.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 15 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier