"Zonder ons zou er in Gullegem geen damesvoetbalploeg zijn"

01/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/11/17 om 14:04

Vijf familieleden in eenzelfde ploeg, het klinkt onwaarschijnlijk, maar bij de familie D'haene is dat toch het geval. Bij damesvoetbalclub Gullegem is Rik de hoofdcoach en zijn broer Dirk staat hem bij als T2. Met Elien, Sarah en Madieke zijn ook hun dochters bij het team actief.

"Mijn zussen en ik doen al heel lang aan sport, maar het echte voetbalplezier is er eigenlijk pas een paar jaar geleden gekomen", opent de 29-jarige Elien. "In eerste instantie speelden we volleybal. Daarna hebben we een hele tijd aan omnisport gedaan, dat zijn verschillende sporten die de gemeente afwisselend aanbiedt. We raakten echter een beetje uitgekeken op dat aanbod en zochten daarom iets nieuws. Toen dachten we aan de voetbalmomenten van vroeger bij de jeugdbeweging, die we eigenlijk altijd heel leuk vonden. En zo groeide het toch niet zo alledaagse idee om een damesvoetbalploeg op te richten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!