Zo kwam de mooie tifo van KV Kortrijk tot stand

Redactie KW

United 19, de sfeergroep van supporters van KV Kortrijk, heeft een filmpje op YouTube gezet waarin te zien is hoe ze hun reusachtige tifo – een spandoek in de tribune – van vorig weekend hebben gemaakt.

Sfeergroep United 19 pakte voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen AA Gent uit met een reusachtige tifo met daarop een afbeelding van trainer Yves Vanderhaeghe en de boodschap ‘Show us the way to Europe’.

De tifo was liefst 14 meter breed en 7 meter hoog. “Het is de eerste keer in de geschiedenis van de club dat KV Kortrijk kans maakt op een Europees ticket en die kans konden we niet laten liggen”, zegt Giovanny Saelens van de sfeergroep United 19.

Het maken van de tifo op een brandwerend doek was een huzarenwerkje. “Via het digitale ontwerp hebben we pixels ontleed, raakpunten getekend en dan alles met elkaar verbonden. We hebben met 15 personen twee dagen lang aan het doek gewerkt. We hebben al wat ervaring met grote letters op doek zetten, maar we wilden graag ook details in de tekening en dat maakte het niet gemakkelijk. Maar we zijn meer dan tevreden met het resultaat. De tifo zit intussen al in de kast. Het is not done om zoiets twee keer te gebruiken.”

(NVZ)

https://www.youtube.com/watch?v=qtSg_nL6QHI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier