Zelfvertrouwen te over bij KSV Nieuwpoort: “Promotie zou niet meer dan terecht zijn”

Remko Germonpré in de competitiematch tegen Dosko Sint-Kruis in duel met Robby Langbeen. © VDB
Redactie KW

In een week tijd kijkt KSV Nieuwpoort tweemaal Dosko Sint-Kruis in de ogen. Als dat tot een goed einde gebracht wordt, wacht een wellicht zwaardere opgave met De Haan of Loppem. Maar de matchen tegen Dosko worden sowieso de laatste voor Remko Germonpré, de aanvaller begint daarna aan een schorsing en trekt dan naar KVV Oostduinkerke.

“Dosko is wellicht de beste loting die we konden hebben”, reageert Remko Germonpré.

“Het was de ploeg die we wilden en we spelen dan ook nog eerst op verplaatsing. In de competitie hebben we hen thuis geklopt met 4-0, op verplaatsing waren we met tien man de betere ploeg, hadden de beste kansen en speelden we 2-2. Heel wat anders dan De Haan of Loppem dus. Tegen hen verloren we op verplaatsing en pakten we thuis slechts een puntje.”

“Als we in Sint-Kruis een drawtje pakken, kunnen we het thuis afmaken. En als we doorgaan, hopen we eerder op De Haan. Dat zal dan helaas wel zonder mij zijn want na de wedstrijden tegen Dosko begin ik aan een schorsing van vier speeldagen.”

“Hopelijk kan Nieuwpoort promoveren. Niet omdat dat zou moeten maar wel omdat het terecht zou zijn. We hebben dit seizoen getoond dat we de kwaliteiten in de ploeg hebben om over te gaan. Een eindronde is wel nieuw voor de meesten hier, ook voor mij wordt het de eerste keer. We hebben een heel jonge ploeg, we wisten amper hoe zo’n eindronde in mekaar steekt.”

Maar een promotie naar tweede provinciale zou sowieso zonder Remko Germonpré zijn, hij gaat nog een trapje hoger spelen in eerste provinciale bij de buren van KVV Oostduinkerke.

“Ik heb vroeger op een hoger niveau gespeeld en wou nu toch weer een stap vooruit zetten. Ik had een paar aanbiedingen en KVV Oostduinkerke is op tien minuten van mijn huis en het is een mooie ploeg met een mooie accommodatie.”

Brandon Coopman komt dan toch niet over van WS Oudenburg. Daarom is KSV Nieuwpoort nog op zoek naar een extra doelman om de concurrentie aan te gaan met Kenny Sneyaert, die overkomt van KVV Oostduinkerke. De eerste keeper speelt met de A-ploeg, de tweede speelt met de B-ploeg in vierde provinciale of zit op de bank bij de A-ploeg. (JDC)

Zondag 6 mei om 18 uur: Dosko Sint-Kruis – SV Nieuwpoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier