Zedelgem naar eerste provinciale na zege tegen Damme

Zedelgem promoveert. © VDB

In de terugwedstrijd van de eindrondefinale mag Zedelgem na een 2-0-zege tegen SVV Damme (heenmatch 1-1, red.) de promotie naar eerste provinciale vieren. De thuisploeg maakte in elke helft een doelpunt, terwijl doelman Vanhee na de 2-0 nog een bezoekende strafschop keerde.

De wedstrijd begon met veldoverwicht voor de uitploeg, maar de Dammenaars slaagden er niet in hun mogelijkheden tot een goed einde te brengen. Zedelgem groeide in de wedstrijd en kwam bij hun eerste en beste mogelijkheid meteen op voorsprong, toen verdediger Jelle Dudal na een half uur spelen een hoekschop van Thomas Hollebeke staalhard in doel kopte. Vlak voor rust wisselde Zedelgem Tom Clarisse nog, die niet echt in de wedstrijd zat, voor Gert-Jan Jonckheere.

Na de pauze controleerde de thuisploeg de partij en verdubbelde Kenney Rommelaere na een dik uur spelen de score met een typische ‘rommelgoal’. Na mistasten in de verdediging van Damme kon Frederik Demeyere de bal voor doel brengen, waar Rommelaere perfect gepositioneerd stond en na een kleine scrimmage de bal in doel deponeerde. Nadien volgde een hoofdrol voor thuisgoalie Cedric Vanhee, toen hij een strafschop uit zijn kooi ranselde. De aanleiding was een harde overtreding van Maarten Meyns, die eveneens met een rood karton het veld werd uit gestuurd. Met een mannetje meer zocht Damme in het slotkwartier de aansluitingstreffer, maar Zedelgem hield de boel goed en promoveert zo na een ijzersterke eindronde naar eerste provinciale.