Zaalvoetbalclub L’Abbiocco kampioen in tweede provinciale A

ZVC Abbiocco
Redactie KW

Zaalvoetbalclub L’Abbiocco kroonde zich voor de tweede keer in zijn vierjarig bestaan tot kampioen en promoveert naar eerste provinciale.

Dennis Snauwaert (31), ploegafgevaardigde en medeoprichter, is opgelucht. “We hadden vorige week al kampioen kunnen spelen, maar toen waren we bij gebrek aan voldoende spelers genoodzaakt om forfait te geven. Maandagavond moest het dus echt wel gebeuren tegen de derde in de stand Electro Raes.” Het werd een klinkende 8-4-overwinning en het kampioensfeestje mocht beginnen. “Alleen spijtig dat het op een maandagavond moet gebeuren”, lacht Snauwaert. “Mijn baas zal daar morgenvroeg misschien niet zo blij mee geweest zijn.”

De titel is in elk geval niet gestolen, de ploeg is veruit de best scorende van de reeks. “Ons doelpuntensaldo is dan weer niet zo fantastisch”, zegt Dennis Snauwaert. “We lachen er onze keeper Cedric Dellevoet dikwijls mee uit dat hij nog nooit de nul heeft gehouden. Eerlijk gezegd is dat niet zijn schuld en is hij best een goede doelman, maar al onze spelers trekken steeds naar voor en dat helpt hem ook natuurlijk niet echt. En zolang Diego Bragard, Arthur Delheye en Stefano Danese vlot de weg naar doel vinden, is er ook niets aan de hand.”

De ploegafgevaardigde gelooft dat het team zijn plaats zal hebben in eerste provinciale. “Met de groep die we hebben, zouden we probleemloos moeten kunnen meedraaien. (Foto MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier