Zaalvoetbalclub Bouwwerken De Deyne kampioen in derde provinciale

Bouwwerken De Deyne
Redactie KW

Het is al een hele tijd geweten dat zaalvoetbalploeg Bouwwerken De Deyne uit Veldegem de verdiende kampioen is in derde provinciale A. De ploeg van Marc De Deyne speelt binnenkort ook de finale van de Beker van West-Vlaanderen.

De zaalvoetballers van Bouwwerken De Deyne spelen amper één jaar in competitieverband. “We zijn ooit gestart als vriendenploeg in een lokale competitie maar nadat we vorig seizoen één jaar proefden van minivoetbal besloten we om dit jaar aan te sluiten bij de Vlaamse Zaalvoetbalbond. We wisten eigenlijk niet echt wat ons te wachten stond, maar de huidige resultaten bewijzen dat we toen de juiste beslissing namen”, aldus Marc De Deyne.

Hun statistieken spreken immers tot de verbeelding: geen enkele nederlaag, 40 punten in twintig wedstrijden, 173 keer gescoord en slechts 38 tegendoelpunten.

De promotie naar tweede provinciale beschouwen de spelers en bestuursleden zeker niet als een stap in het onbekende. “We speelden in de beker al verschillende keren tegen ploegen uit eerste en tweede provinciale en we waren nog nooit de mindere. Ook financieel zullen we de zaak zeker rond krijgen. Hiertoe organiseren we onder andere op 9 juni in Torhout een tornooi op kunstgras. Geïnteresseerde ploegen zijn nog steeds welkom”, zegt Marc De Deyne.

In de halve finale van de beker werd een sterke ploeg uit eerste provinciale vorig weekend met klinkende cijfers (8-2) geklopt. “We speelden echt een ‘berematch’. Ons seizoen kan echt niet meer stuk.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier