WS Bellegem pakt puntje in topper ondanks vroege uitsluiting van topschutter Deslé

Geoffrey Vandendorpe. © LLV
Redactie KW

De topper op leider Wevelgem eindigde op een 1-1-gelijkspel. Na de vroege rode kaart van topscorer Deslé was WS Bellegem daarmee tevreden.

“Meer zat er niet in”, beweert trainer Geoffrey Vandendorpe. “Op het kwartier kreeg Clement Deslé zijn tweede gele kaart te slikken. Terecht? Het waren heel zeker geen brutale overtredingen. Nadat de ref al vroeg met geel zwaaide, besloot hij niet in te grijpen toen Clement foutief van de bal werd gezet. Deslé reageerde verbaal en dat koste hem de uitsluiting. Ik zal niet snel op een scheidsrechter afgeven, maar de ref zat niet op hetzelfde niveau van de twee ploegen.”

Ik kan alleen maar tevreden zijn over de prestatie van mijn manschappen. Numeriek in de minderheid hebben we het Wevelgem moeilijk gemaakt. Dat we in het slot moesten terugplooien, was niet meer dan normaal. Zondag wacht ons een thuistreffen tegen Mandel United. Op papier moeten we altijd winnen, maar die B-teams zijn heel wisselvallig. Soms komen ze met hun beste opstelling aan de aftrap en dan kunnen ze iedereen het leven zuur maken.” (Fonzie)

SV Wevelgem City 1-1 WS Bellegem

Bellegem: Deltour, Deconinck, Cottens, M. Tieberghien, Vereecke, H. Tieberghien, Parmentier, Lefebvre (64′ Vanoverveldt), Vindevogel (68′ Wagon), Van Wynsberghe (84′ Verghote), Deslé.

Doelpunten: 32′ Lapeire 1-0, 39′ Cottens 1-1.

Rode kaart: 15′ Deslé (2x geel).

Zondag 12 november 14.30 uur: WS Bellegem – Mandel United B.