Winst voor Eendracht Wervik tegen FC Mariekerke

Christophe Pieyns kan de bal ontzetten van Wervikspelers Jelle Popelier, Teddy Bouchart en Jan Dewinter. © VDB
Redactie KW

Middenmoter Eendracht Wervik behaalde tegen het voorlaatste FC Mariekerke een zege zonder alvast veel overschot. De bezoekers speelden aardig mee. De afwerking liet te wensen over. Bij de thuisploeg viel de ervaren doelman Christophe Descamps geblesseerd uit.

Na vijf minuten kwam de bal centraal binnendoor in de loop van op links Onana. Hij legde aan, de bal rolde tegen de verste paal. Bouchart (18′) knalde op de vuisten van doelman Mardulier. De bezoekers bleven goed meedoen en voor gevaar zorgen. Onana (37′) pakte op de doellijn met een actie uit, voorbij de tweede paal belandde de bal bij de vrijstaande Claessens. Hij besloot hoog over. Een paar minuten later was ex- eersteklasser Onana dichtbij de openingstreffer.

Na een assist van Vandeputte scoorde Bouchart. Hij trapte langs de keeper in de verste hoek binnen. Mariekerke was nadien het meest in balbezit. Wervik kroop terug. De pas ingevallen Lietaer verdubbelde de score, na een assist van Bouchart. In zijn tweede seizoen bij de Tabaksploeg nog maar zijn eerste doelpunt. Doelman Descamps (36) kon na een uur wegens een blessure aan de rechterschouder niet meer verder. Met weinig opwarming was het voor doelman Vancoillie (22) ondankbaar invallen. Ook al door de vrieskou.

Doelpunten: 49′ Bouchart (1-0), 88′ Lietaer (2-0).

(EDB/foto VDB)