Winkel Sport nipt voorbij Petegem

Freis Deschilder gaat er met de bal van door. © (Foto VDB)

Met nipte 2-1 cijfers bleef Winkel baas over een taai en bij momenten goed spelend Petegem.

De thuisploeg nestelde zich meteen op de helft van de bezoekers, werd al vroeg voor zijn aanvallende aanpak beloond met een mooi doelpunt via Munoz, na mooi voorbereidend werk van Sofiane Oumedjeber en Joey Dujardin. Petegem was niet onder de indruk. Bij de eerste tegenaanval scoorde bezoeker Crispyn de gelijkmaker. Winkel moest even slikken. Pas vanaf het derde kwartier kon de thuisploeg via Lambo en Munoz weer dreigen. Meteen na de pauze drukte Winkel de Oost-Vlamingen met de rug tegen de muur. Ondanks loepzuivere kansen voor Deschilder, Oumedjeber, Vanhaeren, Munoz en Lambo kon de thuisploeg niet scoren. Tot een kwartier voor tijd Oumedjeber zijn maatje Lambo wegstuurde, de jonge Moeskroennaar de thuisaanhang liet juichen. De zege leek binnen. Tot enkele minuten later een ingreep van doelman Dhoest met een strafschop bestraft werd. Bezoeker Joye zette zich achter de bal, gleed weg en tot opluchting van het thuispubliek ging de bal hoog over doel buiten.

Doelpunten: 9′ Munoz 1-0, 15′ Crispyn 1-1, 74′ Lambo 2-1.

Winkel Sport: Dhoest, Dujardin, Reuse, Velghe, Verhooghe, Voskanian, Vanhaeren (72′ Bougrissi), Deschilder, S. Oumedjeber (90′ Obin), Lambo (90′ M. Oumedjeber), Munoz.