Winkel Sport haalt Nederlandse Ghanees weg van de Faeröereilanden

Wouter Vander Stricht

D-day in transferland, ook in de amateurklasses. Winkel Sport zocht en vond aanvallende versterking, maar kwam in die zoektocht uit op… de Faeröereilanden. Albert Adu is de naam van de nieuwste attractie op het Terschuerenpark.

Winkel Sport bewandelde enkele pistes voor versterking en kwam uiteindelijk bij een 29-jarige spits die al wat omzwervingen maakte. Momenteel kwam Albert Adu uit voor Ki Klaksvik, de ploeg in een stadje op de Faeröereilanden. Vergis je niet in het woord stad, maar met nog geen 5.000 inwoners is het wel de tweede grootste stad van de eilandengroep nabij Denemarken.

Albert Adu, die zowel de Nederlandse als Ghanese nationaliteit heeft, speelde eerder in Spanje en Engeland in de lagere regionen. Hij testte naar eigen zeggen ook ooit een week bij KSV Roeselare. “Ik groeide op in Accra (Ghanese hoofdstad, red.), Amsterdam en Londen. Mijn droom was profvoetballer te worden. Via mijn manager en een IJslandse trainer kwam ik op de Faeröer terecht”, liet hij zich in een eerder interview ontvallen.

https://www.youtube.com/watch?v=GN-AT_yql24

Deze internationale transfer moet eerst nog bevestigd worden. Trainer Danny Lavens: “Hij gaat om een snelle spits met een neus voor doelpunten, we zijn blij dat we hem nog kunnen halen hebben.” Ook sponsor Geert Cool klonk opgetogen vanuit Tenerife toen de trainer hem het nieuws bevestigde. “Dit toont dat we ambitieus zijn.”

Winkel Sport strijdt nog volop mee om promotie, de licentie voor de eerste amateurklasse wordt aangevraagd.