Wielsbeke blijft in de race na zege tegen Aalter

© vdb
Redactie KW

Waar Wielsbeke er in de vorige thuismatch tegen FC Park Houthalen ondanks een sterke partij niet in slaagde om de drie punten te pakken, lukte het wel tegen Aalter.

Wielsbeke moet in principe altijd de rust in gaan met een mooie voorsprong, maar doelman Van Hende lag een paar keer dwars. Na een corner van Coopman kon Vlieghe uithalen, maar Van Hende was bij de pinken. Coopman en Wullaert zetten een mooie aanval op. D’Hondt drukte af en Van Hende duwde in corner. Aangespeeld door Wullaert ging Planckaert zijn kans, maar weer was Van Hende erg attent en dat deed hij nog eens over op schoten van Wullaert en Vlieghe. Aalter kon daar geen enkele noemenswaardige doelkans tegenover plaatsen.

Vlak na de rust kwam de verdiende voorsprong er toch langs Coopman na een assist van Vlieghe. Aalter wilde de situatie meteen recht zetten en Wielsbeke beleefde enkele moeilijke momenten. Het kwam echter goed weg toen Singeot de lat trof en Vandenborre even later een vrijschop van Maenhout viel de paal uit zijn doelvlak sloeg. Het was slechts uitstel, want diep gestuurd door De Wulf stelde Persan gelijk. Lang kon Aalter echter niet genieten van die gelijkstand. D’Hondt schudde een goeie actie uit zijn mouw op rechts en Planckaert knikte zijn voorzet mooi binnen. Van Hende kwam daarna opnieuw goed tussen op schoten van Wullaert en Vlieghe. Na een prima voorzet van Deschrijver plaatste Coopman de kers op de taart. Na deze overwinning zit Wielsbeke nog altijd in de race.

Zondag moet het wel winnen op Racing Mechelen en daarna is het uitkijken naar de resultaten van de concurrentie.

Doelpunten: 49’Coopman 1-0, 63’Persan 1-1, 67’Planckaert 2-1, 90’Coopman 3-1

(IVD)

Zondag 27 mei om 15 uur Racing Mechelen-SC Wielsbeke