Stem hier op jouw favoriete speler van de maand. Stemmen kan tot en met maandag 12 november.

Sven Dhoest (doelman, Winkel Sport - 2 Am.)

© VDB

Vele knieblessures zorgden ervoor dat deze talentrijke kerel (24) zich niet kon tonen op het hoogste niveau. Er was nochtans een mooie toekomst voor hem weggelegd bij Club Brugge. Maar in tweede amateurklasse etaleert hij wekelijks dat hij een uitstekende doelman is.

Ruben Pyck (rechtsachter, Mandel United - 2 Am.)

© VDB

Was afgelopen zondag nog beslissend met zijn late treffer en schonk de fusieploeg zo de onverwachte periodetitel. Ruben (24) heeft een supermentaliteit en gaat er altijd voor de volle 100 procent voor. Kan daarnaast op verschillende posities geposteerd worden, zowel verdedigend als aanvallend.

Efram Vansuypeene (centrale verdediger, FC Gullegem - 2 Am.)

© VDB

Efram speelde lang bij Sparta Petegem en kwam na een jaartje Mandel United bij reeksgenoot Gullegem terecht. Met zijn ervaring kent hij de reeks door en door en zal dan ook een belangrijke schakel zijn om zijn team aan de broodnodige punten te halen. Straalt rust uit en pikt ook op stilstaande fasen geregeld zijn goaltje mee.

Alexander Embrechts (centrale verdediger, KVK Westhoek - 2 Am.)

© VDB

Trainer Vandenheede haalde vorig seizoen Alexander Embrechts (23) terug in zijn team nadat hij reeds eerder bij Koksijde met hem samenwerkte. Kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten, maar komt toch het best tot zijn recht als sterkhouder in de achterste linie.

Niels Vandenbroucke (linksachter, RC Harelbeke - 2 Am.)

© VDB

Na wat op de sukkel te zijn geweest met een buikspierblessure is Niels Vandenbroucke (27) volledig terug bij de Ratten. Met zijn prima linker trapt hij zowel gemakkelijk een crossbal van 40 meter of trapt hij koelbloedig de bal tegen de netten vanaf de strafschopstip.

Gianni Lingier (centrale middenvelder, KVC Wingene - 3 Am.)

© VDB

Genoot zijn opleiding bij KV Kortrijk en dwong zijn plaatsje op het middenveld af bij Wingene ondanks de zware concurrentie. Speelt wekelijks zijn wedstrijd als controlerende middenvelder met de nodige werkkracht en ook spelinzicht. Met zijn 22 jaar heeft hij nog een mooie toekomst voor zich.

Vincent Provoost (centrale middenvelder, KSKV Zwevezele - 3 Am.)

© VDB

Ervaring zat , vista en daarnaast ook nog een uitstekende winnaarsmentaliteit zijn drie kenmerken die Vinnie typeren. Veroverde met nieuwkomer Zwevezele de eerste periode. Heeft ervaring op het hoogste niveau en maakte nog het mooie weer bij KV Kortrijk en KSV Roeselare en lijkt met zijn 34 lentes onverslijtbaar.

Kelian Bonny (aanvallende middenvelder, KSV Oostkamp - 3 Am.)

© VDB

Kelian moest noodgedwongen de eerste speeldagen door blessure langs de kant staan toekijken. Sinds zijn terugkeer kende zijn team een opflakkering met een 4 op 6 en was hij daar telkens de motor van de ploeg. 22 jaar, maar onmisbaar bij Oostkamp.

Kenzie Vandeputte (linksvoor, E. Wervik - 3 Am.)

© VDB

Hij zette vorig seizoen de stap naar het nationaal voetbal (speelde voorheen voor Hulste en Heestert) en was daarbij voor de Tabaksploeg belangrijk door zijn scorend vermogen. Beschikt over snelheid en prima trap. Dit jaar bevestigt hij dat hij voor de ploeg van onschatbare waarde is.

David Cardon (centrumspits, SCT Menen - 2 Am.)

© VDB

Promovendus SCT Menen maakte een prima start in tweede amateur en daar was de inbreng van de EOTS-speler van het seizoen '17-'18 David Cardon (30) niet onbelangrijk bij. Doet net zoals vorig seizoen terug bijna wekelijks de netten trillen en lijkt terug op weg om de kaap van 20 doelpunten te overschrijden.

Tresor Shema (rechtsvoor, KM Torhout - 3 Am.)

© VDB

Met zijn slangachtige dribbels en acties imponeerde hij al vele tegenstanders. De laatste weken ging ook zijn efficiëntie de hoogte in en was hij een aantal keer bepalend voor zijn ploeg KM Torhout met assists en goals. De 22-jarige Nederlander is de beste vriend van Club-speler Danjuma.

Meer info: www.kw.be/eots