Stem hier op jouw favoriete speler van de maand. Stemmen kan tot en met maandag 12 november.

Justin Vanbrabandt (doelman, KSK Oostnieuwkerke - 1 Pr.)

© VDB

De 29-jarige doelman genoot zijn opleiding bij KV Kortrijk en speelde al voor diverse ploegen in de regio. Maakte dit seizoen de overstap naar het ambitieuze Oostnieuwkerke . Hij staat met zijn huidige ploeg aan de leiding en incasseerde nog maar vijf tegengoals, het minst van heel de provincie.

Michiel Haemers (rechtsachter, Ol. Ledegem - 2 Pr. B)

© VDB

Michiel kende al veel pech door blessures, maar knokte telkens terug. Dit jaar is hij topfit en is hij defensief één van de sterkhouders van het team van trainer Hein Vandoorne. Michiel Haemers speelde ook nog bij de beloften van Winkel Sport, nu dus bij buur Ledegem.

Niels Meert ( centrale verdediger, Kfc Heist - 2 Pr. A)

© VDB

De 24-jarige centrale verdediger, die ook nog bij FC Knokke voetbalde, is een certitude bij de ambitieuze kustploeg. Hij hield samen met zijn ploeggenoten maar liefst zeven keer de nul op het bord en incasseerde thuis nog geen enkel tegendoelpunt.

Wim Vandoorne (centrale verdediger, SV Anzegem - 2 Pr. B)

Wim verdiende jaren zijn strepen op nationaal niveau bij o.a. KFC Izegem en vorig seizoen bij FC Gullegem. Koos dit jaar voor Anzegem en moet met zijn ervaring , traptechniek en vooral ook scorend vermogen met het hoofd op stilstaande fasen de ploeg aan de titel helpen.

Benjamin Bonte (linksachter, WS Lauwe - 1 Pr.)

© VDB

Benjamin was op jonge leeftijd een veelbelovend talent, maar vele blessures hielden hem te vaak van de velden . Dit seizoen is hij topfit en kan hij zijn talenten terug etaleren bij WS Lauwe. Zijn prima linker is eén van zijn sterkste troeven en dat bewees hij dit seizoen al twee keer vanop de stip. Liep recent nu wel een handblessure op.

Levi Willaert (centrale middenvelder, KFC Lichtervelde - 2 Pr. A)

© Foto Kurt

Levi genoot zijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge. Met zijn goede vista en balvastheid is hij belangrijk voor zijn team. Opende in de maand oktober twee keer de score en loodste zo de ploeg naar 2 opeenvolgende zeges .

Sam Jacob (centrale middenvelder, SK Vlamertinge - 1 Pr.)

De 29-jarige loodgieter koos na vele omzwervingen in de Westhoek dit jaar voor de neo eersteprovincialer SK Vlamertinge. Samen met zijn team kende hij een goede start en is hij met zijn ervaring een belangrijke schakel op het middenveld voor trainer Pedro Nolf.

Bart Syx (aanvallende middenvelder, Bl. Otegem - 2 Pr. B)

© VDB

Technisch sterk , kwiek en prima mentaliteit zijn kenmerken die duidelijk van toepassing zijn bij deze sympathieke speler (33). Koos om dit jaar SK Oostnieuwkerke te verlaten, een stapje terug te zetten en zo onder de vleugels van zijn broer Koen te spelen. Strooit wekelijks met assists en toont zo dat hij nog altijd top is.

Guillaume Devacht (rechtsvoor, SV Wevelgem - 2 Pr. B)

© VDB

Keerde, na een jaartje te proeven van nationaal voetbal bij Wervik , terug naar de oude stal. Hij miste net als zijn ploeg zeker zijn seizoenstart niet en de Vlasser haalden dan ook de eerste periode binnen. Scoorde al vijf keer.

Gianni Longueville (centrumspits, SC Blankenberge - 1 Pr.)

© VDB

De kapitein van de kustboys is een echte typische goalgetter en stond ook vorig seizoen in de EOTS- ploeg van de maand. Bij het begin van het seizoen stel je elk jaar opnieuw de vraag : "Hoeveel keer zal hij dit seizoen de netten doen trillen ?"

Marijn Vandewalle (linksvoor, RC Waregem - 1 Pr.)

© VDB

Door zijn kopbalsterkte en uitstekende trap met zijn gouden linkervoet kwam hij jaren geleden in de gratie van toenmalig Club Brugge coach Adrie Koster in de A-kern terecht, maar door allerlei omstandigheden kon hij de verwachtingen niet inlossen. Via een omzwervingen kwam hij bij Waregem terecht waar hij mede door zijn goals van onschatbare waarde is.

Meer info: www.kw.be/eots