Westhoek zit op eindrondekoers na zege in Waregem

Jessy Lebsir hier tijdens een bekerduel in 2013, dit keer goed voor drie goals © BELGA

Racing Waregem-Westhoek eindigde op 1-5.

Na de nederlaag tegen Knokke moest Racing Waregem vanavond weeral aan de bak. De match tegen Westhoek werd zondag 29 maart bij een 0-1 na 36 minuten stil gelegd toen reclameborden op het veld waaiden. Vanavond werd die match herspeeld en Westhoek haalde het gemakkelijk met 1-5.

Net als tegen Harelbeke en Ronse liet Racing Waregem zich ook tegen Westhoek gemakkelijk vloeren. Het slikte telkens vijf doelpunten.

Hattrick

De match kon niet beter beginnen voor Westhoek. Derrag vond Blancke. Hij haalde van ver uit en de bal ging netjes in de hoek binnen. Ideale stimulans om het gaspedaal verder in te drukken. Toen Wittesaele breed legde, verdubbelde Lebsir de voorsprong. Hij had er blijkbaar zin in. Amper één minuut later kon Lebsir zich gemakkelijk doorzetten en 0-3. Racing Waregem geraakte ook regelmatig in de zestienmeter van de bezoekers, maar echt dreigen was er niet bij. Toen D’Hondt uithaalde van uit de tweede lijn ging de bal naast. Na een overtreding van Zarti op Derrag zette Wille de penalty om. Op aangeven van Lebsir vlamde Euvrard een unieke kans over. Even later maakte Lebsir zijn hattrick rond. Denoulet knalde op de doelman, de rebound was opnieuw voor Denoulet en nu keerde Verbrugghe het gevaar. Ook Racing Waregem kreeg een strafschop. Net als tegen Knokke nam Vandendriessche zijn verantwoordelijkheid, maar dit keer ging de bal naast. Steelant redde de eer.

Doelpunten: 4’Blancke 0-1, 27’Lebsir 0-2, 28’Lebsir 0-3, 52’Wille 0-4(str.), 57’Lebsir 0-5, 79’Steelant 1-5