West-Vlaming Gino Caen maakt deel uit van trainersstaf Anderlecht en tekent voor punt op Club

06/05/18 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:23

Gino Caen gaf ooit les aan Nicolas Lombaerts en Tuur Dierckx in het Sint-Leocollege in Brugge. Voetballen deed hij bij diverse teams in het Brugse ommeland. Hij was ook 15 jaar trainer bij provinciale clubs vooraleer hij bij KV Kortrijk een kans kreeg. Met Yves Vanderhaeghe trok hij naar KV Oostende, Hein Vanhaezebrouck wou hem er per se bij in Anderlecht. Maar voor de topper straks zal hij heel wat Brugse supporters kennen. "Ik woonde er ook 25 jaar en geef al heel mijn beroepsleven les in Brugge..." Sportief wil men bij RSCA de tweede plaats veilig stellen. "Een punt op Club Brugge zou mooi meegenomen zijn, maar winst zouden we ook niet laten liggen natuurlijk." Maar wie is nu die grijzende krullenbol waar Vanhaezebrouck en Vanderhaeghe zo tuk op zijn?

Gino Caen vierde enkele weken geleden zijn 53ste verjaardag. Sinds hij op zijn 16de in de eerste ploeg van KFC Lichtervelde kwam, staat zijn leven voor een groot stuk in het teken van voetbal. Als leerkracht lichamelijke opvoeding aan het Brugse Sint-Jozefscollege was hij ook dagdagelijks bezig met sport, in 2009 werd hij fulltime trainer en zette hij zijn onderwijsopdracht op een lager pitje.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!