West-Vlaamse clubs in tweede en derde amateurklasse kennen (eindelijk) hun kalender

26/07/18 om 08:02 - Bijgewerkt om 08:10

Het was wachten op een uitspraak van het BAS na een klacht van SK Pepingen-Halle en VK Ninove, maar die zakken nu alsnog. De kalender voor tweede en derde amateurklasse, met respectievelijk zes en vijf West-Vlaamse teams, is nu bekend.

West-Vlaamse clubs in tweede en derde amateurklasse kennen (eindelijk) hun kalender

Julien Weynants (hier voor KSVK Zwevezele in een oefenduel met KV Oostende) staat meteen voor heel wat aantrekkelijke wedstrijden. De derby tegen KVC Wingene is er al op de vierde speeldag. © VDB

SK Pepingen-Halle (tweede amateur) en VK Ninove (derde amateur) hadden beiden hun barragewedstrijd gewonnen en feest gevierd om het behoud, maar kregen na het faillissement van SK Lierse te horen dat ze alsnog moesten degraderen. Het BAS bevestigde zopas die uitspraak, waardoor een kalender kon opgemaakt worden.

In tweede amateurklasse dit jaar dus dit jaar opnieuw zes West-Vlaamse teams. Het gedegradeerde KM Torhout wordt vervangen door het gepromoveerde SCT Menen. En dat mag op de openingsspeeldag meteen de derby bij FC Gullegem gaan betwisten.

Mandel United (RC Gent, zaterdag 1 september om 19.30 uur), Winkel Sport (SC Dikkelvenne) en KVK Westhoek (Diegem Sp) openen op zondag 2 september om 15 uur thuis, naast Menen start ook RC Harelbeke op verplaatsing, dit bij SK Ronse. Op de tweede speeldag de altijd gevoelige derby RC Harelbeke - KFC Mandel United.

Derde amateurklasse

In derde amateurklasse komt Pepingen-Halle dus terecht, dat wellicht meteen tot het kransje titelfavorieten mag gerekend worden. Vier van de vijf West-Vlaamse teams starten op thuis.

Op 1 september ontvangt Wervik om 19.30 uur Woluwe-Zaventem, op datzelfde moment wordt KM Torhout - FC Lebbeke op gang gefloten. Op zondag speelt KVC Wingene thuis tegen Zelzate, KSV Oostkamp ontvangt Avanti Stekene. Enkel Zwevezele opent buitenhuis bij KFC Merelbeke.

Datzelfde Zwevezele speelt op de derde speeldag bij KM Torhout de eerste West-Vlaamse derby en een speeldag later, op zaterdag 22 september staat dé derby tussen de Wingense ploegen KSVK Zwevezele - KVC Wingene op het programma.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!