West-Vlaams team wint Neymar Jr’s Five en mag naar Brazilië

© (Foto ACR)
Redactie KW

Garrincha Squad was zondag de sterkste in de Belgische finale en zal ons land vertegenwoordigen in de wereldfinale in het Instituto Neymar Jr.

De winnende ploeg werd bijeengebracht door coach Dries Lambert van Garrincha, het indoorvoetbalcentrum in Assebroek. Drie van de spelers komen uit West-Vlaanderen. Daarbij Othmane Boussaid, het Kortrijkse toptalent dat afgelopen seizoen voor SK Lierse speelde. In de finale versloegen zij de winnaars van vorig jaar, namelijk De Regering, eveneens uit West-Vlaanderen.

Tijdens de vijf qualifiers met meer dan 150 ploegen veroverden 12 mannenploegen en 4 vrouwenploegen hun plek in de nationale finale. Die ging gepaard met Braziliaanse beats, capoeiradansers en spectaculair voetbal natuurlijk. Want het concept van Neymar Jr’s Five is even simpel als uniek: vijf tegen vijf, met per tegengoal een speler naar de kant. Dat zorgt voor snel en tactisch voetbal, waarin al één goal het spel volledig kan omgooien.

In de schaduw van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel won Garrincha Squad de finale van Neymar Jr’s Five, het wereldwijde voetbaltornooi dat de ster van PSG en Red Bull samen organiseren. Jong talent vleugels geven, daar draait het om. De jongens uit Brugge scoorden met hun overwinning (1-0) in hartje Brussel een ticket naar het Braziliaanse Praia Grande, waar ze ons land vertegenwoordigen op de wereldfinale met meer dan 60 landen. En dat in bijzijn van Neymar Jr. himself.

“We hebben echt alles gegeven, al ging het in het begin wel wat moeilijk. Maar we vonden ons ritme en speelden ons spel: snel scoren, en de tegenstander geen kansen geven. Dit team belichaamt waarvoor Garrincha staat: snel en technisch voetbal. Tegen de fysiek sterkere ploegen moesten we het hebben van onze goeie voeten. De jongens gaan steeds voor de voetballende oplossing. Kortom, echt Braziliaans voetbal”, aldus een trotse Garrincha coach Dries Lambert.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier