West Flames: Red Flames van morgen

Redactie KW

Opmerkelijk initiatief in West-Vlaanderen. De West Flames zorgt ervoor dat meisjes tussen acht en twaalf jaar die bij jongensploegen spelen, toch eens in een meisjesploeg kunnen aantreden.

“De missie van de West Flames is het stimuleren van het meisjesvoetbal op allerlei manieren”, vertelt voorzitter Stephan Wenning. “De meisjes spelen bij hun club bij de jongens. Door hen samen te brengen onder de West Flames kunnen zij ook eens als meisjesteam wedstrijden spelen. Ook tegen jongens om te bewijzen dat meisjes ook schitterend kunnen voetballen.”

Het palmares van de West Flames liegt er niet om. Ze wonnen onder meer al de Girls Cup U11 in Mönchengladbach, de Jeugdcup West-Vlaanderen U9 en het U9-tornooi in Steenbrugge, waar ook wat jongensploegen aan meededen.

“Door de toenemende interesse in meisje- en damesvoetbal wordt de afstand met de jongens of heren iets kleiner, ook op vlak van ondersteuning, faciliteiten en ondersteuning”, vervolgt de voorzitter. “Maar de weg is nog lang. We constateren vaak dat meisjesvoetbal niet voor vol wordt aanzien. Wanneer de meisjes het dan halen van de jongens wordt er met verbazing gereageerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier