Wervik wint met tien man van Merelbeke

Doelman Olivier Vancoillie speelde een cruciale rol door een strafschop te stoppen bij een 0-0-stand. © VDB
Redactie KW

De thuisploeg won verdiend nadat het de volledige tweede helft met een man minder speelde. Doelman Olivier Vancoillie stopte op slag van rust de penalty van de kleine Oduro.

Opschudding op slag van rust. Na een actie Oduro-Elaut werd Zwart door Geldhof onderuit gehaald. Ref Simon Verstraeten wees naar de stip, trok rood en dat was toch wel een heel zware sanctie. Vancoillie koos de goede hoek, de trap van Oduro miste kracht en overtuiging. Een vrijschop van De Winter vanop bijna 25 meter vloog rechtstreeks in de kruising binnen. Hij zag de keeper ver uit zijn doel staan.

De bezoekers stelden teleur. Wervik was beter en deed het met veel inzet. Na een vrijschop links van Popelier vlamde Vandeputte rechts voor doel heerlijk binnen. Vijf minuten van het einde besloot Van Der Wilt rechts voor doel tegen de paal. Een minuut later bijna een tweede keer Vandeputte. De Volder redde met de voet.

Bij de thuisploeg stonden in vergelijking met vorige week vier andere spelers aan de aftrap: De Winter, Sahnoune, Geldhof en Logie. Neve en Pante zijn geblesseerd. Dutoit zat op de bank, Volckaert verdween uit de selectie.

Doelpunten: 57′ De Winter (1-0), 81′ Vandeputte (2-0)

Eendracht Wervik: Vancoillie, Sahnoune, Van Damme, Verstraete, Popelier, Geldhof, De Winter (68′ De Gryse), Lambrecht, Vandeputte, Bouchart (88′ Guy), Logie (46′ Dutoit).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier