Wervik pakt eindelijk nog eens drie punten

Brecht Verstraete (l) probeert met een tackle Thomas Zwart (r) af te stoppen. © VDB

Grote opluchting bij Eendracht Wervik na de broodnodige overwinning tegen middenmoter FC Merelbeke. Het was van begin november op Avanti Stekene geleden dat de Tabaksploeg nog eens had gewonnen. Met twee doelpunten, een assist en rood was Tim Van Den Bogaerde de man van de match.

Het begon nochtans niet goed voor Wervik. De kleine Saidy mocht vanop twintig meter aanleggen en zijn streep verdween in de kruising. Niet te pakken voor de ervaren doelman Descamps. Op het kwartier ging Vandeputte op snelheid door op links. De doelman redde in corner en na die stilstaande fase wees de ref naar de stip wegens hands van Dewulf. Veel protest was er niet. Van Den Bogaerde zette de penalty om. Op slag van rust zat Vandeputte goed tussen de defensie en de doelman en tikte binnen.

Tweede helft

Kort na de rust trapte Zwart tegen de paal. Na een voorzet rechts van Bouchart tikte Van Den Bogaerde aan de tweede paal binnen. Na een assist van Seynaeve kwam Zwart links alleen voor doel maar besloot in het zijnet. De vrijstaande Bouchart trapte binnen, de assist was van Van Den Bogaerde. Na een assist links van Seynaeve trapte De Weirdt binnen. Er vielen aan weerszijden kansen. Het regende in het Viroviosstadion bovendien ook veel kaarten. Ref Stijn Taveirne trok maar liefst tien gele kaarten. Na een schermutseling met een bezoeker kreeg Van Den Bogaerde rood.

(ED – foto Bart)

Eendracht Wervik – FC Merelbeke: 4-2

Doelpunten: 10′ Saidy (0-1), 16′ Van Den Bogaerde (1-1), 44′ Vandeputte (2-1), 57′ Van Den Bogaerde (3-1), 68′ Bouchart (4-1), 72′ De Weirdt (4-2).