Weerbaar KM Torhout toch met 3-2-cijfers onderuit in Temse

Marvin Turcan (rechts) zorgde voor de openingstreffer. © VDB

Onder het oog van de nieuwe trainer Bruno Debo (in de tribune) maar nog onder regie van Nigel Smith is Torhout KM er zaterdagavond niet in geslaagd om een verlengstuk te breien aan de operatie redding. In Temse, de eerste tegenstander die men voor de tweede keer tegenkomt, ging KM onderuit met 3-2.

Een slechte zaak in de operatie redding. Het is nu hopen dat Bornem en Pepingen-Halle op zondag geen punten rapen, maar RC Gent – vierdelaatste – pakte wel een driepunter en heeft nu al tien punten bonus op KM. Toch is er hoop want Torhout toonde zich weerbaar.

Het werd een bewogen match waarin voor het voor de rust KM leek mee te zitten, pas na de rust ging de Houtlandploeg onderuit. Enkele gele en één rode kaart zorgden nog voor meer Torhouts ongenoegen. Uit het kamp van Torhout noteerden we dat ze referee Lannoy als een thuisfluiter zagen.

KM moest het doen zonder Romain Haghedooren, die op de vrijdagtraining al iets had gevoeld en bij de opwarming uitviel, wellicht een verrekking. Kevin Theetaert verscheen terug in de basisploeg na een afwezigheid van drie matchen en nam ook zijn plaats in de ploeg in. Voor het overige was de ploeg die RC Gent klopte ongewijzigd. Darren Steur was als zestiende man meegereisd en kwam zo op de bank terecht.

In de eerste helft kon je niet zien dat Torhout voorlaatste stond. Het was de betere ploeg, Marvin Turcan zette op het kwartier KM op voorsprong en de bezoekers hielden gemakkelijk stand en kregen nog een reuzekans en lieten twee prima acties noteren die doelgevaarlijk waren zonder open kansen te zijn. Toen de rust al in zicht was scoorde Boris Kudimbana (broer van de Union-keeper die ook bij Cercle en KVO speelde) met een verrassend afstandsschot van net buiten de zestien. De bal stuiterde via de onderkant van de lat binnen en Dylan Olievier, tot op dat moment zonder noemensswaardig werk, was geklopt. Een gelijke stand waarmee vooral de thuisploeg tevreden mocht zijn. 0-1 of 0-2 had een betere weergave van de eerste helft geweest.

Een ander verhaal na de rust: de thuisploeg ging door op het elan van de gelijkmaker en op een zwaar veld kreeg KM het lastiger. Vermeire scoorde even na het uur de 2-1 en dat leverde doelman Olievier ook nog geel op. Turcan kreeg kort nadien ook hetzefde karton te zien en daardoor is de Fransman, bedrijvig nochtans – net als een hardwerkende Janis Coppin – volgende week in Brakel geschorst. Daarmee was de miserie nog niet gedaan. Cordie kreeg rood voor een overtreding op Kudimbana en dat was een vrij zwaar verdict. Glouftsis zette de 3-1 op het bord en daarmee was het pleit beslecht met elf tegen tien. In de voorlaatste minuut kon Janis Coppin nog de aansluitingstreffer scoren, een beloning voor zijn zwoegwerk. (DACH)

KM Torhout: Olievier; Goddeeris, Cordie, Theetaert, Depoorter; Hollevoet, Van Roose, Vanysacker, Frutos; Turcan (84’Vermander), Coppin.

Doelpunten: 15′ Turcan 0-1, 40′ Kudimbana 1-1, 63′ Vermeire 2-1, 81′ Glouftsis 3-1, 89′ Coppin 3-2.

Gele kaarten: Goddeeris, Olievier, Turcan, Kil.

Rood: 80′ Cordie.

Volgende zaterdag speelt Torhout KM een vooruitgeschoven match van de 17de speeldag (de andere matchen worden op 14 januari afgewerkt) op het veld van Olsa Brakel.