Weduwe getuigt voor het eerst 35 jaar na de dood van Kurt Axelsson, eerste voetbalprof ooit bij Club

15/03/19 om 06:21 - Bijgewerkt om 10:53

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat Kurt Axelsson het leven liet, maar Brugge is zijn eerste profspeler nog lang niet vergeten. Van 1967 tot 1973 maakte de ranke Zweed furore bij blauw-zwart, om later nog bij KV Oostende en KV Kortrijk aan de slag te gaan. De sierlijke centrale verdediger overleed in 1984 na een auto-ongeval, maar leeft verder in de harten van zijn fans en zijn familie. Ook weduwe Nicole De Grande (68) denkt nog dagelijks aan hem. Ze doet exclusief en voor het eerst haar verhaal.

Nicole ontvangt ons in haar woning langs de Brugse Vesten. Op tafel liggen haar trouwboekje en een hoop krantenartikelen uit de jaren 70. "Ik heb mijn huiswerk gemaakt", knipoogt Nicole. Maar tijdens het interview zou blijken dat ze de schrijfsels amper nodig heeft. Zelfs 35 jaar na zijn dood komen de herinneringen levendig boven, met een lach en een traan. "Kurt liet met zijn innemende persoonlijkheid een blijvende indruk na. Overal waar hij kwam. Op iedereen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!