WDP Rollegem grijpt laatste strohalm in strijd voor het behoud

Christof Decraene

De Rollegemnaren wonnen de derby tegen MVV Waregem met 4-3 en komen zo tot op één punt van Waregem én een veilige plaats terug.

In de beginfase eiste Rollegem het balbezit op en dat leidde halfweg het eerste kwart tot de openingstreffer van Demaeght na voorbereidend werk van Deloose. Meer evenwicht in de tweede periode. Dermaut dreigde voor de thuisploeg, maar het was MVV dat gelijk stelde. Heyde duwde de center van Lams binnen aan de tweede paal. Termote schoot Waregem even later op voorsprong en Lams strafte kort daarna vanaf de eigen helft Rollegems balverlies af waardoor het 1-3 stond aan de rust.

Voorbij was de wedstrijd niet, want Rollegem kwam terug langszij. Eerst vloog een vrijschop van Neirynck nog in het zijnet, maar daarna ging de verre poging van Ramon door een bos van benen tegen de touwen. De gelijkmaker viel op cornerbal omgezet door Roudani. Tussendoor kende Derycke pech dat zijn schot op de paal strandde. Het slot zorgde voor suspens. Ramon raakte de onderkant van de lat en Neirynck lukte de 4-3. Op de counter trof Ramon luttele minuten voor tijd nogmaals het doelhout, maar veel erg bracht dat niet. De zege bleef uiteindelijk in Rollegem, dat in de stand nadert tot op een punt van Waregem.

Nog in eerste nationale won Kortemark met 8-9 in Merelbeke terwijl Kortrijk een mooi gelijkspel behaalde tegen Deftinge (3-3).