WDP Rollegem en Kortrijk spelen vanavond halve finale beker van België minivoetbal

Het team van WDP Rollegem met rechtstaand v.l.n.r. Kevin Deloose, Sam Schoutteten, Anas Roudani, Mathias Demaeght en coach Thierry Desmet. Geknield zien we v.l.n.r. Gerben Neirynck, Kenny Ramon, Dimitri Himpe en Mike Taillieu. (foto KDS)
Redactie KW

Eersteklassers Traiteur Neerhof Kortrijk en WDP Rollegem dromen van een West-Vlaamse finale in de beker van België minivoetbal. Voor beide teams ligt de laatste hindernis op weg naar de eindstrijd vanavond in de sporthal van Lierde, thuishaven van San Siro Boys Deftinge.

Kortrijk heeft het meeste kans op succes, want met de B-ploeg van San Siro wacht een tweedeklasser. Op papier is Kortrijk favoriet. “Maar eigenlijk is het tweede team van San Siro een volwaardige eerstenationaler”, waarschuwt Matthias Cottenier. “Vorig jaar speelden ze kampioen, maar konden ze niet promoveren, en ook dit seizoen staan ze opnieuw aan de leiding. We zagen hen aan het werk tegen Elsegem en zullen hen absoluut niet onderschatten. Het kan een verraderlijke wedstrijd worden. Bovendien geniet Deftinge van het thuisvoordeel, wat het in een bomvolle zaal niet makkelijker zal maken. Ik verwacht een zenuwslopende match waarin elk foutje fataal kan zijn.”

Luxeproblemen

De voorbije jaren maakte Kortrijk van de bekerfinale een uitdaging. Telkens liep het mis, maar deze keer moet het lukken. “De finale speelt al enige tijd door de kopjes van de spelers”, bekent Cottenier. “Drie jaar geleden sneuvelden we al eens in de halve finale toen was Drongen een maatje te sterk en ook vorig jaar werden we pas uitgeschakeld in de kwartfinales. Dit seizoen loopt alles naar wens. We bleven voorlopig gespaard van blessures, waardoor de trainers luxeproblemen kennen en dus hopen we die finale eindelijk eens te kunnen bereiken. In de vorige ronde wonnen we overtuigend van Kortemark, dat een outsider was op bekerwinst. Nu verliezen zou hard aankomen, zeker in de wetenschap dat een volledig West-Vlaamse finale mogelijk is.”

In de tweede halve finale kruist Rollegem immers de degens met de A-ploeg van San Siro, een team dat in de hoogste afdeling elk seizoen goed is voor de top vier.

Deksel op de neus

“Deftinge is heel sterk”, weet coach Thierry Desmet. “Ze beschikken over een paar spelers die het verschil kunnen maken, maar het zal in deze wedstrijd vooral van details afhangen. Op voorsprong komen wordt cruciaal, want dan moeten zij komen en maken wij absoluut kans op de overwinning.”

In de competitie haalde Rollegem eerder op het seizoen een gelijkspel op Deftinge, maar vorige vrijdag toonden de Oost-Vlamingen zich in sporthal De Weimeersen met een 3-6-zege nog te sterk. “We lieten na om vroeg in de partij op voorsprong te komen en kregen daarna het deksel op de neus. Eens op achterstand had Deftinge de partij onder controle en voetbalden ze het goed uit, maar een halve finale in de beker wordt anders.”

Matthias Cottenier. (foto KDS)
Matthias Cottenier. (foto KDS)

“De bekerfinale spelen zou uniek zijn, maar de focus ligt op het behoud”

Op weg naar de halve finale schakelde Rollegem met Oudenaarde en Nazareth al twee andere eersteklassers uit. Ook nog Deftinge opzij zetten, zou een huzarenstukje zijn. “Dat klopt, maar we hebben niets te verliezen. We starten als underdog en kunnen het daardoor ook anders aanpakken dan in de competitie. De finale halen acht ik mogelijk en zou ook mooi meegenomen zijn voor spelers en club. Een unieke gebeurtenis, al blijft de focus in eerste instantie gericht op het behoud”, besluit Desmet. (FMW)

Vrijdag 29 maart om 19.45 uur: Deftinge B – Traiteur Neerhof Kortrijk A.

Vrijdag 29 maart om 21 uur: Deftinge A – WDP Rollegem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier