Voorzitter van KSV Bredene lanceert 'Gouden Schoen voor provinciaal en damesvoetbal'

25/01/17 om 14:33 - Bijgewerkt op 24/02/17 om 12:13

De Golden Palace Ball wordt op 17 maart uitgereikt aan elke beste speler van de negen reeksen in het provinciaal voetbal en de beste speelster van de drie reeksen in het damesvoetbal.

Voorzitter van KSV Bredene lanceert 'Gouden Schoen voor provinciaal en damesvoetbal'

Gregorio Salhi, Tim Boonen, Joey Fresco, Ignace Van Weyenbergh en Kelly Maene, medewerkster en speelster van DC Ruddervoorde, bij de voorstelling in het KVO-stadion van de eerste Golden Palace Ball. © FRO

Het initiatief komt van Greg Salhi, voorzitter van KSV Bredene. Hij kan voor zijn nieuw concept rekenen op de medewerking van Golden Palace, Krant van West-Vlaanderen, Focus-WTV, Hit FM en KV Oostende. De Golden Palace Ball zal in de Versluys Arena uitgereikt worden. De trainers van de 145 betrokken voetbalclubs brengen tegen ten laatste 15 februari hun stem uit en mogen niet voor een speler van de eigen ploeg kiezen.

De provincie werd onderverdeeld in vier regio's en Greg Salhi krijgt de medewerking van enkele voetbaltoppers om de clubs en trainers te contacteren. Dat zijn Birger Maertens, Lieven Vervynck, Jude Vandelannoite, Christophe D'Hollander en Jo Vermast.

Raes, Degryse, Broos en Dusbaba

De initiatiefnemer sloot met hoofdsponsor Golden Palace alvast een contract voor drie jaar. "Alle West-Vlaamse clubs worden erbij betrokken", vertelt hij enthousiast. "Aan de uitreiking koppelen we een groot gala en maaltijd met avondfeest, aan elkaar gepraat door Frank Raes en Véronique De Cock. Er is een verrassingsact en op de afterparty speelt onder andere Kelly Pfaff ten dans. Ook gewezen topvoetballers als Marc Degryse, Hugo Broos en de Nederlander Johnny Dusbaba hebben hun komst al bevestigd.

Alle clubs krijgen voorrang om zes kaarten te kopen. "Enkele clubs hebben al meer kaarten gevraagd en dat kunnen we hopelijk compenseren met ploegen die minder interesse hebben, omdat ze geen kandidaat winnaar van de Golden Palace Ball in hun rangen hebben," besluit Gregorio 'Greg' Salhi.

(FRO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!