Voorzitter RC Bissegem (3C): “Druk neemt nu wel toe”

© Foto BWB
Redactie KW

Niemand kon wellicht vermoeden dat het eerste verlies van RC Bissegem er op het bescheiden Aarsele zou komen. Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen WS Desselgem.

Met 17 op 21 en nog steeds ongeslagen had RC Bissegem de wind in de zeilen. De eerste periodetitel lag voor het grijpen. Om de ploeg zaterdag op Aarsele een hart onder de riem te steken, had het bestuur een supportersbus voorzien. Met toeters en bellen was de sfeer uitgelaten. Niet meer na de eerste (onverwachte) nederlaag. “Het was een begrafenisstemming”, zegt voorzitter Jacques Soete. “Zo zwak hebben we dit seizoen nog niet gespeeld. De thuisploeg was veel gretiger. Met een gelijkspel waren we goed wegkomen tot we in de slotminuten nog een doelpunt slikten. Dat kwam hard aan. De terugreis vanuit Aarsele heeft bijzonder lang geduurd.”

Omdat achtervolger Ardooie op Desselgem in het zand beet, viel de schade nog best mee. “Het hangt er vanaf hoe je het bekijkt”, reageert Jacques. “Hadden we op Aarsele gewonnen, dan waren we nu al zo goed als zeker van de eerste periodetitel. Door ons verlies neemt de druk enkel toe. Thuis tegen Desselgem kunnen we ons geen puntenverlies veroorloven. De week daarop trekken we naar Moorsele en dat wordt zeker geen gezondheidsuitstap.” (Fonzie)

FC Aarsele 1 – 0 RC Bissegem

Bissegem: Dewaele, Decandt (65′ Deman), Stragier, Vanderstraeten (75′ Ghyselinck), Goemaere, Catry, Masschelein (87′ Ovaere), Hanson Denys, Akbari, Vergeynst.

Doelpunten: 86′ Delacluse 1-0.

Zondag 29 oktober om 15 uur: RC Bissegem – WS Desselgem.