Voortbestaan RC Harelbeke in het gedrang?

RC Harelbeke verloor vanmiddag de topper tegen Winkel. © Foto Bart
Christof Decraene

De club zag zaterdag drie van zijn voornaamste sponsors opstappen, waardoor een financieel débacle dreigt voor de club uit tweede amateurklasse.

Zaterdag barstte de bom in het bestuur van RC Harelbeke. Door een dispuut besliste hoofdsponsor Willy Callens om zich per direct uit de club terug te trekken en in zijn zog volgden met Roeland Vanassche en Glascentra Bavikhove nog twee grote sponsors. De spelers werden zondag na de wedstrijd tegen Winkel Sport, die met 0-1 werd verloren, over de situatie ingelicht. En die is duidelijk: het geld is zo goed als op. Want er is niet alleen het stoppen van drie belangrijke financiële partners, de club moest ook nog een stevige boete betalen aan de fiscus voor feiten die dateren uit 2014.

Trainer Didier Degomme doet voorlopig voort, maar gaf meteen te kennen dat hij na dit seizoen stopt. Misschien gooit hij alsnog eerder de handdoek. Ook een spelersexodus lijkt niet te vermijden. Het is in 15 jaar tijd de derde keer dat RC Harelbeke moet herbeginnen. Een eerste keer was dat in 2002 na de schrapping van het stamnummer 1615. Daarna is Ingelmunster in het Forestierstadion komen voetballen en toen in 2006 enkele sponsors ermee stopten, waaronder Willy Callens, mocht de club weer herbeginnen. Twaalf jaar later herhaalt de geschiedenis zich dus nog een keer. (MCH)