Voor Filip Comptaert en KSV De Ruiter is de eindronde een leuk extraatje

Filip Comptaert. (Foto Bart) © Filip Comptaert. (Foto Bart)
Redactie KW

De komende weken kan De Ruiter ontspannen de wedstrijden aanvatten, te beginnen met de dubbele confrontatie tegen Excelsior Zedelgem. Coach Filip Comptaert kijkt met gemengde gevoelens terug op de loting van vorige dinsdag. “Tegen alle ploegen die in de eindronde staan, hebben we amper 5 op 18 gehaald. We starten dus als outsider in deze nacompetitie. Positief is wel dat we drie punten ervan behaald hebben tegen Zedelgem. In het verleden was dat altijd ons zwarte beest, tijd om met die slechte traditie te breken.”

“Een grote drang om terug naar eerste provinciale te stijgen is er zeker niet”

“Wat ik verwacht van deze eindronde? Eigenlijk niet zo veel meer. De vereniging is blij dat we voor het tweede jaar op rij nog een extraatje hebben na de gewone competitie, maar een grote drang om terug naar eerste provinciale te stijgen is er zeker niet. Dat betekent echter niet dat we ons gaan laten afslachten. Als de kans zich voordoet, gaan we promotie zeker niet laten liggen.”

Slecht terrein

“De sterkte van Zedelgem? Elke tegenstander weet dat ze over een sterk middenveld en snelle flanken beschikken, maar niemand reist graag naar Zedelgem af aangezien hun terrein er rampzalig bijligt. Dat zal er volgende week trouwens nog slechter uitzien, want de dag voor onze match is er nog een tornooi. Als voetballende ploeg speelt dat natuurlijk in ons nadeel. We moeten daar dus proberen de schade te beperken om dan thuis de klus af te maken.”

Vorig jaar zijn we met dezelfde intentie gestart, maar liep het thuis toch nog verkeerd. Dat moet voor mijn spelersgroep een drijfveer zijn om nu niet opnieuw in deze val te lopen”, besluit Filip Comptaert, die na 17 jaar bij de wijkploeg vertrekt naar het ambitieuze KVC Ardooie.

(SBR)

Zondag 6 mei om 15 uur: E. Zedelgem – KSV De Ruiter