Voetbalwereld neemt afscheid van Lokeren-verdediger

© BELGA
Redactie KW

In het crematorium van Zemst is donderdag onder massale belangstelling afscheid genomen van voetballer Gregory Mertens.

De verdediger van Sporting Lokeren overleed vorige week donderdag na een hartfalen, nadat hij maandag in elkaar gezakt was tijdens een beloftewedstrijd. Mertens was amper 24 jaar oud.

Honderden mensen woonden de plechtigheid bij: familie, vrienden en prominenten uit de voetbalwereld. Van Sporting Lokeren was iedereen present. Ook Cercle Brugge was er met een erg ruime delegatie. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker, Anderlecht-coach Hasi, trainers Lorenzo Staelens en Bob Peeters, ex-ploegmaats Ivan Leko, Oleg Iachtchouk, Mertens’ neef Sven Kums, en vele anderen uit de Belgische voetbalwereld waren aanwezig.

De ceremonie duurde drie kwartier. Verschillende familieleden en vrienden loofden Mertens’ nederigheid en zijn talent om anderen aan het lachen te brengen. Ludo Kums, die de trainer was van Mertens toen hij elf jaar was, zei dat hij nu een ‘enorme leegte’ achterlaat, maar de ‘verbondenheid van deze week was ongelooflijk aangrijpend en puur’. “Je blijft dan ook aanwezig in alle voetbalvelden in elk voetbalhart”, zo sprak Kums Mertens toe.

Op het einde van de dienst werd er een filmpje getoond waarin Mertens naar voor kwam als entertainer van zijn ploegmaats. Daarna volgde een staande ovatie.

Voetbalwereld neemt afscheid van Lokeren-verdediger
© BELGA

Na afloop zei Lorenzo Staelens dat Greg ‘nooit vergeten gaat worden’. Bondsvoorzitter De Keersmaecker noemde de gebeurtenissen “intriest”. “Maar het was een prachtige dienst en ik was aangedaan door de warmte die rond die jongen hing, met veel vrienden en een uitgebreide familie”, aldus de bondsvoorzitter.

“Gregory Mertens was misschien een wat atypische voetballer, zonder blingbling en gedoe, maar eenvoudig, goedlachs en beleefd, een fijne kerel. Ongetwijfeld gaat Gregory Mertens binnen de ploeg verder leven”, besloot Herman Van de Putte, woordvoerder van Sporting Lokeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier