Voetbalprof David Avonture is nu mental coach: "Van een bankzitter kan ik een echte topper maken"

02/02/18 om 09:00 - Bijgewerkt om 10:58

Van het rustige en onbezonnen leven in Congo naar het conservatieve en strikte België. Dat is de stap die David Avonture op negenjarige leeftijd moest zetten. Het tekende zijn leven. Hij voelde zich anders, bijna als een zonderling, maar het voetbal sleurde hem erdoor. Hij was hét talent van KV Oostende en maakte haltes bij Beerschot, Waregem, Cercle Brugge en het Duitse Bonner SC. Nadien zakte Avonture af naar de lagere niveaus om naar eigen mening nooit zijn potentieel waar te maken. "Had ik toen mentaal even ver gestaan als nu, was ik misschien titularis bij de Rode Duivels geworden."

Vandaag, op 38-jarige leeftijd, is David Avonture een ander mens. We ontmoeten hem in Gent, in een van zijn drie praktijken, op de plaats waar hij topsporters boven zichzelf liet uitstijgen, businessmannen lanceerde en zelfmoorden voorkwam. "Ik zit nu tien jaar in het vak en mental coaching is mijn leven. Een job als voetbaltrainer heb ik overwogen, maar ik wil me enkel op het mentale aspect focussen en me niet alleen tot voetbal beperken."1
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!