VK Westhoek wint overtuigend van Mandel United

Karel Ternier scoorde twee keer voor VK Westhoek. (Foto VDB) © (Foto VDB)
Redactie KW

VK Westhoek trok tegen Mandel United de positieve lijn van voor de winterstop door en won verdiend van FC MU Izegem – Ingelmunster. Karel Ternier zorgde voor de twee thuisdoelpunten.

De thuisploeg kwam vrij vroeg op voorsprong na een schitterende aanval die begon bij Ternier. De pocketspits vond Yohann Loisel op rechts. Die zorgde voor een strakke voorzet en Ternier was present aan de tweede paal om de openingstreffer binnen te trappen. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg nog een aantal keer bij een tweede doelpunt. Van Damme bediende Yohann Loisel op rechts en zijn voorzet werd door tweelingbroer Gregory Loisel aan de tweede paal in het zijnet gekopt. Even later ging een afstandsschot van Gregory Loisel nipt naast. De bezoekers zorgden voor weinig gevaar. Met lange ballen kon spits Vince Geryl niet bereikt worden en voetballend raakten de bezoekers ook niet door de secuur spelende verdediging. Kort voor de rust kreeg Declercq een unieke kopbalkans na een vrijschop maar hij kwam centimeters te kort om zijn hoofd tegen de bal te plaatsen.

Tweede goal voor Ternier

Beide ploegen gingen de rust in met een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Na de rust bracht Mandel United trainer Lieven Gevaert invallers Omari en Lorthiois in. Even leek het erop alsof de bezoekers de gelijkmaker zouden scoren maar het lichte overwicht duurde amper een kwartier. Westhoek kreeg dan nog de beste kans nadat Kouemaha de vrijstaande Ternier aan de grote rechthoek bediende maar zijn plaatsbal ging nipt naast. Onder impuls van uitblinker Vandermarliere nam Westhoek het initiatief over en domineerde de partij. Twintig minuten voor het slot zorgde Ternier met zijn tweede doelpunt voor de eindstand. Kouemaha bediende Yohann Loisel en die legde de bal in de loop van Ternier die doelman Laleman kansloos liet. VK Westhoek speelde een schitterende wedstrijd en blijft in het spoor van de koplopers.

(EG – Foto VDB)

VK Westhoek – Mandel United 2-0

Doelpunten: 6′ Ternier (1-0), 70′ Ternier (2-0).

VK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Embrechts, Hugelier, Ternier, Vandermarliere (85′ Sucaet), Delannoy (55′ Kouemaha), Misiatu, De Loof, Gregory Loisel (74′ Robaeys), Yohann Loisel.