VK Westhoek wint moeiteloos van een zwak Torhout KM

Karel Ternier scoorde tweemaal. © VDB

Het in degradatiegevaar verkerend Torhout kon enkel de eerste tien minuten gelijke tred houden met de thuisploeg. Nadien bouwde Westhoek een geruststellende voorsprong uit en was de wedstrijd vroeg gespeeld. Resultaat: 4-2.

Torhout begon verrassend aan de wedstrijd toen Hollevoet in de tweede minuut een hoekschop rechtstreeks in doel trapte. Voor het kwartier zette Westhoek de scheve situatie recht. Rechtsback Robaeys lanceerde Sahuke, die zijn verdediger te vlug af was en de bal naast doelman Olievier binnentrapte. Even later was diezelfde Sahuke vlugger dan Theetaert en die ging aan de noodrem hangen. De bezoeker kreeg terecht rood en Torhout moest driekwart van de wedstrijd met tien verder. Tot overmaat van ramp voor Torhout trapte Ternier de vrijschop buiten het bereik van de bezoekende doelman.

De thuisploeg hoefde nadien niet denderend meer te spelen om de voorsprong te behouden. Torhout liet te veel ruimte op het middenveld en had heel wat moeite om de aanvallen van Westhoek af te houden. Na het uur trapte Ternier een voorzet naar Yohann Loisel maar die drukte van te ver en te zwak af. In de slotfase van de eerste helft was de thuisploeg nog tweemaal dicht bij een derde doelpunt. Misiatu stuurde de bal in de loop van Sahuke maar die trapte nipt naast. Even later had de bezoekende doelman heel wat moeite om een schot van de mee opgerukte Robaeys in hoekschop te werken.

Tweede helft

De doelpunten die niet in de eerste helft vielen, kwamen er wel kort na de rust. Na een hoekschop van Ternier gaf de mee opgerukte Somay met een halve omhaal doelman Olievier het nakijken. Een minuut later mocht het thuispubliek opnieuw juichen. Na een vlugge aanval op rechts trapte Yohann Loisel de perfecte voorzet en de goed gevolgde Ternier had de bal maar in te tikken. Nadien liet de thuisploeg het tempo zakken, ook omdat Torhout voor geen enkel doelgevaar kon zorgen. In de slotfase lukten de bezoekers toch een tweede doelpunt. Depoorter profiteerde van een aarzelende verdediging om een vrijschop van Neu binnen te koppen. Westhoek behoudt zijn vierde plaats in de rangschikking en door het verlies van Pepingen-Halle en Bornem maakt Torhout nog een kans op het behoud.

(EG – foto Bart)

KVK Westhoek – Torhout KM: 4-2

Doelpunten: 2′ Hollevoet (0-1), 10′ Sahuke (1-1), 13′ Ternier (2-1), 49′ Somay (3-1), 50′ Ternier (4-1), 83′ Depoorter (4-2).

KVK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrechts, Somay, Ternier, Misiatu (72′ Vangheluwe), De Loof, Verkindere (68′ Vandermarliere), Gregory Loisel (64′ Kouemaha), Sahuke, Yohann Loisel.