VK Westhoek lijdt zware en pijnlijke nederlaag tegen RC Gent

Vorig seizoen op de derde speeldag verloor Westhoek met 0-7 van Londerzeel. De geschiedenis herhaalt zich want dit seizoen werd het opnieuw een pijnlijke 1-7 nederlaag tegen RC Gent.

De wedstrijd begon nochtans zeer goed voor de thuisploeg. Vroeg in de wedstrijd trapte Ternier een voorzet en de daaropvolgende kopbal van Misiatu werd met moeite gered door de Gentse doelman Frans. Voor het kwartier kwam Westhoek op voorsprong. Bij een vlugge tegenaanval stuurde Ternier de bal naar de snelle Sahuke die de Gentse doelman kansloos liet. Westhoek domineerde het spelbeeld maar liet de kans op een tweede thuisdoelpunt liggen.

Koude douche

Na het halfuur bracht RC Gent de stand in evenwicht. Yohann Loisel leed balverlies op het middenveld en Bael ging alleen door en werd door doelman Derein neergehaald in de grote rechthoek. Elewaut zette de strafschop feilloos om. Kort voor de rust kende Vandermarliere geen geluk bij zijn doelpoging. Zijn schot ging via de paal, de bezoekende doelman en nog eens de paal buiten. Eén minuut later kreeg de thuisploeg een koude douche. Na een vlugge tegenaanval van de bezoekers kopte Caryn het tweede Gentse doelpunt voorbij doelman Derein.

Na de rust bracht de thuisploeg er niets meer van terecht. Elke aanval van de bezoekers kon een doelpunt opleveren. Op het uur kon Westhoek nochtans langs zij gekomen zijn maar Bah twijfelde te lang om de voorzet van Yohann Loisel op doel te trappen. Nadien begon het doelpuntenfestival voor de bezoekers. Kapitein De Bakker stond vrij aan de tweede paal en pikte de voorzet vanop rechts binnen. Vier minuten later werd het 1-4. Elewaut rondde een samenspel tussen De Bruycker en Leemans feilloos af.

Echte lijdensweg

De lijdensweg van Westhoek was nog niet voorbij. Vier minuten later maakte Elewaut na samenspel met Caryn zijn tweede doelpunt van de avond. Een kwartier voor affluiten zorgde De Bruycker voor de 1-6 en vijf minuten voor affluiten mocht Wymeels alleen op de thuisdoelman afgaan en de eindcijfers vastleggen.

Doelpunten: 14′ Sahuke (1-0), 36′ Elewaut (strafschop 1-1), 44′ Caryn (1-2), 63′ De Bakker (1-3), 67′ Elewaut (1-4), 71′ Elewaut (1-5), 73′ De Bruycker (1-6) en 85′ Wymeels (1-7).

VK Westhoek: Derein, Robaeys, Embrechts, Ternier, Misiatu, Sucaet (9′ Vandermarliere), Petitpretz (70′ Legname), De Loof, Gregory Loisel (59′ Bah), Sahuke en Yohann Loisel.