VK Westhoek geeft overwinning tegen Winkel Sport in slotfase weg

Felix Reuse scoorde in de slotfase de gelijkmaker voor Winkel. © (Foto VDB)
Redactie KW

VK Westhoek en Winkel Sport waren aan elkaar gewaagd, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg. In de slotfase trapte Reuse de gelijkmaker binnen.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het was wachten tot halfweg de eerste helft vooraleer de eerste echte kans voor Westhoek kon genoteerd worden. De mee opgerukte De Loof trapte een voorzet vanop links, Sahuke Mandi klom hoog, maar doelman Dhoest kon de bal wegwerken. Kort daarop was thuisdoelman Dumesnil vlugger bij de bal dan Lutun hoewel dit geen echte doelkans was. Kort na het halfuur was Westhoek dicht bij de openingstreffer. Delannoy trapte een goede voorzet en Embrechts kon net niet bij de bal om doelman Dhoest te verslaan. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong. Delannoy stuurde de vlugge Sahuke Mandi door het hart van de bezoekende verdediging en de pocketspits trapte met links overhoeks verdiend binnen. Even later kregen de bezoekers nog een kansje, maar Khiter trapte de voorzet van Lutun hoog over doel.

Deksel op de neus

In de tweede helft kreeg Westhoek een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar het was telkens net niet. Op het uur mocht Ternier aan de rand van de grote rechthoek een vrijschop trappen en doelman Dhoest had alle moeite om het hard getrapte schot uit doel te houden. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Westhoek een aantal kansen, maar het geruststellend tweede doelpunt viel niet. Vooral Ternier was telkens de goede aangever, maar de kansen werden verkeken. Verdediger Hugelier kende geen geluk toen hij de bal op vrijschop van Ternier deed afwijken, maar het schot nipt naast ging. Ook Delannoy kende geen geluk toen zijn poging nipt over de kruising ging. De bezoekers die tot dan toe nog geen enkele doelrijpe kans bij elkaar hadden gevoetbald, kwamen dan toch op gelijke hoogte toen de vrijstaande Reuse een voorzet in één tijd voorbij doelman Dumesnil trapte. Winkel sleepte in extremis een gelijkspel uit de brand omdat Westhoek vooral na de rust een drietal doelrijpe kansen had laten liggen.

(EG – Foto VDB)

VK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrechts, Hugelier, Ternier, Vandermarliere, Delannoy (77′ Misiatu), Sucaet, De Loof, Sahuke Mandi en Yohann Loisel.

Doelpunten: 40′ Sahuke Mandi (1-0), 85′ Reuse (1-1).