VK Westhoek geeft 0-2 voorsprong weg

Stacy Misiatu maakte al in de eerste minuut 0-1. © VDB

VK Westhoek stond aan de rust op het veld van Temse met 0-2 voor. In de tweede heeft scoorde de thuisploeg vier doelpunten in amper veertig minuten, resultaat: 4-2.

Westhoek begon schitterend aan de wedstrijd en kwam al in de aanvangsminuut van de wedstrijd op voorsprong. Op hoekschop van Ternier kopte Stacy Misiatu de bal binnen. In de vijfde minuut passeerde Sahuke Mandi vier thuisspelers maar zijn schot belandde op de dwarsligger. Op het halfuur kreeg de thuisploeg een goede kans. Thuisspeler Kil onderschepte een te kort getrapte terugspeelbal en knalde de bal tegen de buitenkant van de verste paal. Kort voor de rust scoorde Westhoek een tweede doelpunt. Delannoy trapte aan de rand van grote rechthoek de bal in de winkelhaak binnen. Westhoek trok met een goed gevoel de kleedkamers in.

Tweede helft

In de tweede helft werd de voorsprong echter in minder dan 40 minuten uit handen gegeven. Na het uur volgde een vlugge tegenaanval van Temse en Kudimbana trapte de bal in de verste hoek binnen. Een kwartier voor affluiten trapte Kudimbana een voorzet in de loop van Glouftsis die van dichtbij laag en hard binnentrapte. Westhoek was nergens meer en slikte nog twee doelpunten. Na balverlies van Westhoek op het middenveld onderschepte Kabir de bal en trapte de bal over Dumesnil in doel. Westhoek kreeg daarna nog een tweetal kansen. Eerst na een vrije trap van Ternier. Daarna miste Embrechts van dichtbij op voorzet van Stacy Misiatu. Het was evenwel de thuisploeg die nog een keer scoorde. Rufai kogelde de bal op de paal en de terugkaatsende bal ging via het hoofd van Robaeys binnen. Westhoek leed een nederlaag na een zwak gespeelde tweede helft.

(EG – foto Bart)

Temse – KVK Westhoek: 4-2

KVK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrecht, Hugelier, Ternier, Vandermarliere, Delannoy, Sucaet, Stacy Misiatu, De Loof (80′ Gregory Loisel), Sahuke Mandi (72′ Yohann Loisel).

Doelpunten: 1′ Stacy Misiatu 0-1, 41′ Delannoy 0-2, 66′ Kudimbana 1-2, 73′ Glouftsis 2-2, 76′ Kabir 3-2, 85′ Rufai 4-2.