VK Westhoek beslist in de eerste helft de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle

Ayron Verkindere scoorde het tweede doelpunt van de bezoekers. © (Foto VDB)

VK Westhoek won met nipte cijfers maar verdiend van SK Pepingen-Halle. Na twee nederlagen op rij knoopt het team van trainer Vandenheede opnieuw aan met een overwinning.

De eerste helft kon voor weinig opwinding zorgen maar VK Westhoek slaagde er wel in om de basis te leggen voor de uitzege. In de 7′ recupereerde Ben Ahmed de bal op het middenveld, na twijfel van de Westhoek spelers, en knalde nipt over de doellat. Dit was het enige gevaar dat de thuisploeg voor de rust kon brengen. In de 33′ besloot Sahuke Mandi vanuit een scherpe hoek op thuisdoelman Deweerdt. Die weerde de bal af in de voeten van Vandermarliere die Westhoek in de rebound op voorsprong bracht. Kort daarop verdubbelde Westhoek zijn voorsprong. Verkindere kreeg een afvallende bal voor de voeten en besloot tussen de doelman en de paal hard tegen de netten.

Na de rust viel er meer te beleven. Het begon in de 51ste minuut met een mooie actie tussen Sahuke Mandi en Gregory Loisel die de bal voor doel zond maar Ternier besloot van dichtbij aan de verkeerde kant van de paal. Dit had de geruststellende 0-3 moeten zijn zodat de wedstrijd gespeeld was. Het was echter de thuisploeg die nog de aansluitingstreffer lukte. In de 55ste minuut had thuisspeler Dailly iets moois in gedachten en besloot op doelman Dumesnil. De goed gevolde Miceli schoof de bal tegen de netten. Op het uur volgde een prachtig inzenden van Vandermarliere en Sahuke Mandi kopte de bal rakelings over de kruising. In de 67ste trapte thuisspeler Ben Ahmed op doel maar verdediger Somay kon de bal voor de doellijn wegwerken.

In de resterende 20 minuten was VK Westhoek nog één keer gevaarlijk. Hugelier trapte een verre voorzet en invaller Kouemaha dwong thuisdoelman Deweerdt tot een ultieme redding. De wedstrijd eindigde in een strijd tussen de thuisploeg die op zoek ging naar de gelijkmaker en Westhoek dat naar het geruststellende derde doelpunt zocht. Westhoek verdiende de overwinning dank zij de gedrevenheid van het hele team.