VK Westhoek beslist de wedstrijd in de slotfase

Jochen Sucaet scoorde de winning goal voor VK Westhoek. © (Foto VDB)

Westhoek haalde na twee opeenvolgende nederlagen een deugddoende overwinning tegen SK Londerzeel, al kostte dit bloed, zweet en tranen.

De eerste helft was een slaapwekkende vertoning. Londerzeel speelde op de counter, kwam niet te vaak voor het thuisdoel, maar zorgde wel geregeld voor potentieel gevaar. Op het halfuur waren de bezoekers gevaarlijk met een afstandsschot van Aalhoul. Na het halfuur trapte Ternier een hoekschop, Embrechts kopte op doel maar de bezoekende goalie werkte de bal in hoekschop. Een vijftal minuten voor de rust viel Legname uit met een wellicht zware knieblessure. Kort voor de rust bediende Ternier Sucaet die verkoos om de bal te koppen in plaats van te trappen, zodat doelman Otte vrij gemakkelijk kon redden. De eerste helft kon geen van beide ploegen aanspraak maken op een doelpunt.

De tweede helft begon zoals de eerste werd afgesloten, rommelig voetbal en slechte passes typeerden het spel van beide ploegen. Op het uur bediende Ternier Sahuke die alleen op de bezoekende doelman mocht afgaan, maar zijn schot was veel te zwak om Westhoek op voorsprong te brengen. Aan de overkant zorgden achtereenvolgens Diakhite en Nzinga voor licht doelgevaar. In de laatste tien minuten vielen in vier minuten tijd drie doelpunten te noteren. In de 81ste minuten knutselde Westhoek een vlugge inval in elkaar. Invaller El Hajji ging door op links, bediende Yohann Loisel die centraal voor doel Vandermarliere vond. De middenvelder controleerde de bal en trapte hard buiten het bereik van doelman Otte (1-0). De vreugde was echter van korte duur, want twee minuten later liet Diakhite doelman Londot met een boogbal kansloos (1-1). Eén minuut later volgde er een vlugge aanval van de thuisploeg. Sahuke werd afgezonderd op links, dribbelde nog een verdediger voorbij maar behield goed het overzicht om de mee opgerukte Sucaet toe te laten het winnende doelpunt te scoren (2-1). Na een rommelige wedstrijd pakte Westhoek verdiend de drie punten en krijgt weer aansluiting met de subtop.

Doelpunten: 81′ Vandermarliere (1-0), 83′ Diakhite (1-1), 84′ Sucaet (2-1).

VK Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Bah (62′ El Hajji), Ternier, Misiatu (61′ Vandermarliere), Legname (40′ Yohann Loisel), Sucaet, Vangheluwe, De Loof en Sahuke.