VK Westhoek behaalt gemakkelijke overwinning tegen Diegem Sport

Misiatu van Westhoek zet zicht boven De Bouw en Matita van Diegem. © (Foto VDB)

VK Westhoek won afgetekend tegen de nieuwkomer in de tweede amateurliga. De beste man bij de bezoekers was doelman Michiels en dat zegt veel over het niveau dat Diegem haalde.

Thuisdoelman Lemaire, die de voorkeur kreeg op Derein, reageerde in het begin van de wedstrijd alert op een schot van dichtbij van Ben Louafi. Nadien nam de thuisploeg het initiatief in handen en scoorde twee keer kort na elkaar. Na een afvallende bal kwam middenvelder Misiatu in balbezit en trapte de openingsgoal met een grondscherend schot binnen. Enkele minuten later verdubbelde VK Westhoek de voorsprong. Na een fout op Legname, trapte uitblinker Ternier de vrije trap in het pak en Sucaet zorgde voor het tweede thuisdoelpunt. Even voor het halfuur verkeek Charlier een unieke kans toen hij helemaal alleen voor doel de bal hoog overtrapte. Op het halfuur knutselde de thuisploeg een nieuwe mooie aanval in elkaar. Yohann Loisel lanceerde Robaeys op rechts en het schot van Ternier werd door doelman Michiels gestopt. De druk van VK Westhoek hield aan en nog voor de rust was de wedstrijd beslist. Legname ging door op rechts, legde af naar Ternier en de Westhoek-kapitein krulde de bal voorbij de bezoekende doelman.

Nog een vierde goal

Na de rust kwamen de bezoekers iets gevaarlijk opzetten, maar wisten geen enkele doelrijpe kans te versieren. Op het uur kwam de 4-0 op het bord. Ternier bediende Bah, zijn voorzet werd door verdediger De Bouw in eigen doel gewerkt. Ternier kwam een kwartier voor het einde nog dicht bij het vijfde thuisdoelpunt na een één twee met Bah, maar de geplaatste bal ging rakelings naast de paal. Westhoek domineerde verder de wedstrijd en liet nog een aantal kansen liggen om de score te vergroten. Het werd een verdiende overwinning voor Westhoek tegen een ploeg die eigenlijk geen waardemeter was.

(EG – Foto VDB)

Doelpunten: 10′ Misiatu (1-0), 14′ Sucaet (2-0), 36′ Ternier (3-0) en 61′ De Bouw (owngoal 4-0).

VK Westhoek: Lemaire, Robaeys, Embrechts, Ternier, Misiatu (46′ Vandermarliere), Legname (65′ Gregory Loisel), Sucaet, Petitpretz, De Loof, Sahuke (57′ Bah) en Yohann Loisel.